Zatiahnuté
17°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Protestoval proti gorilám, teraz ho súdia za útok na policajta
Zdielať na

Protestoval proti gorilám, teraz ho súdia za útok na policajta

BRATISLAVA / Na Okresnom súde v Bratislave malo dnes pokračovať pojednávanie s invalidným dôchodcom, ktorého priamo pred Parlamentom spacifikovali zasahujúci policajti. Obžalovaný je z napadnutia verejného činiteľa. Dôchodca si ako svedkov vyžiadal politikov Národnej rady, ktorí boli pri incidente spred roka prítomní. On sám však nakoniec na súd neprišiel.

Bývalý chemický inžinier a momentálne invalidný dôchodca Ján Jamrich na pojednávanie neprišiel. Sudcovi sa ospravedlnil rovnako, ako aj jeho advokát.Ten bol na disciplinárnom zasadnutí Advokátskej komory. "Okresný súd Bratislava I. odročil pojednávanie na 11. apríla 2013 z dôvodu ospravedlnenia obhájcu, ako aj obžalovaného," konštatoval Pavol Adamčiak, hovorca Krajského súdu.

Namiesto obžalovaného prišli na súd iba aktivisti

Na súd tak prišla hŕstka aktivistov, ktorí prišli podporiť obžalovaného zbytočne. Tak, ako aj politici Pavol Hrušovský a Ľubomír Galko. Práve ich si od sudcu, ako svedkov, vyžiadal obžalovaný dôchodca. Galko bol napríklad v tom čase na rokovaní vlády a on sám púšťal na balkón demonštrantov, ktorí chceli využiť svoje právo byť prítomní na rokovaní. Ján Jamrich sa však dovnútra nedostal. "Tu na tej lavici obžalovaných mali byť úplne iní ľudia a nie nejaký chudák, dôchodca, ktorý možno len neudržal na uzde svoje emócie. Ak budem mať príležitosť, tak rozhodne poprosím súd o zhovievavosť v tomto prípade, " poznamenal poslanec a bývalý minister obrany Ľubomír Galko.

Hrozia mu 2 mesiace basy a 200-eurová pokuta

Na minulom pojednávaní súd vypočul aj troch policajtov ktorí mali Jána Jamricha spacifikovať. Obžalovanému však stále hrozí väzenie na 2 mesiace nepodmienečne, ako aj 200-eurová pokuta za napadnutie verejného činiteľa.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy