Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Dramatická situácia na juhu Slovenska. Školáci spali u hasičov
Zdielať na

Dramatická situácia na juhu Slovenska. Školáci spali u hasičov

KOMÁRNO / Cesty v okrese Komárno sú v dôsledku silného nárazového vetra a hustého sneženia zaviate miestami až dvojmetrovými závejmi snehu. V závejoch zostali uviaznuté kamióny a asi dvesto osobných áut. Na hasičskej stanici vo Veľkom Mederi museli prespať školáci z Galanty, ktorí sa vracali z výletu. Domov sa však ešte nedostali.

Boli ste pri tom? Pošlite nám foto či video. Ďakujeme!

Podľa informácií Renáty Čuhákovej z KR PZ v Nitre na mieste zasahujú záchranné zložky ministerstva vnútra. Okrem polície, hasičov, civilnej ochrany a záchrannej zdravotnej služby pomáhajú riešiť situáciu aj vojaci zo Ženijnej jednotky v Seredi, záchranári z Gabčíkova a dobrovoľníci.

Vytvorili evakuačné centrá

S pomocou miestnych samospráv boli vytvorené evakuačné centrá v obciach Tôň, Zemianska Olča, Zlatná na Ostrove, Kolárovo a Komárno, kde bolo doteraz postupne evakuovaných asi tristo ľudí zo zaviatych áut. Všetkým poskytli prístrešie, teplé nápoje a deky, záchranné zložky v evakuácii pokračujú.

Úplne neprejazdná je cesta medzi Kolárovom a Zemianskou Olčou, medzi Veľkým Mederom a Komárnom a len s veľkou opatrnosťou je prejazdná cesta z Komárna smerom na Radvaň nad Dunajom. Činnosť zasahujúcich zložiek komplikuje čoraz horšia situácia v zjazdnosti ďalších ciest v okrese Komárno. Na mieste zasahuje 40 príslušníkov Policajného zboru, 40 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru, 30 príslušníkov Zásahovej špeciálnej jednotky z Gabčíkova a množstvo dobrovoľníkov.

Aj na juhu východného Slovenska

Podobná situácia je aj na juhu východného Slovenska. V dôsledku nepriazne počasia je úplne znemožnený prejazd do Michalovského okresu smerom od Vranova nad Topľou a od Humenného. Mimoriadnu situáciu na mieste riešia hasiči z Michaloviec a Záchranná brigáda HaZZ v Humennom. Záchytné centrá pre ľudí z asi troch desiatok vozidiel boli vytvorené v Pozdišovciach a Trhovišti.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy