Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Silný vietor na východe. Nezvládajú ho ani kamióny
Zdielať na

Silný vietor na východe. Nezvládajú ho ani kamióny

VÝCHODNÉ SLOVENSKO / Silný nárazový vietor na východnom Slovensku sa ku kamiónom správa, ako keby to boli len handry vo vetre. Poriadne problémy narobil kamionistom v okolí horského priechodu Soroška. V Rožňavskom okrese už kvôli nemu vyhlásili prvý kalamitný stupeň!

Boli ste pri tom? Pošlite nám foto či video. Ďakujeme!

Prvý kalamitný stupeň pre vietor

Silný nárazový vietor láme v Rožňavskom okrese konáre a vyvracia stromy na cesty. Tvoria sa tu tiež snehové jazyky a záveje. Podľa dispečera správy ciest KSK Jána Čičíka je zlá situácia aj v okrese Trebišov.

"Pri Veľatoch sa skrížil kamión a vytvorila sa tu niekoľkokilometrová kolóna až po Slovenské Nové Mesto. Už sa nám našťastie podarilo skrížený kamión zrovnať. Problémy máme na cestách III. triedy, kde sneh a vietor robia snehové jazyky a záveje. Tu zapadli nejaké autobusy, ktoré vyslobodzujeme. Odpratávali sme aj skrížený kamión pri Hriadkach, v dôsledku čoho bola cesta do Michaloviec prejazdná len v jednom pruhu."

Vážna situácia je aj v okrese Michalovce, kde sa na cestách v dôsledku sneženia a vetra znížila viditeľnosť, tvoria sa snehové jazyky, záveje i poľadovica. Najproblematickejšia situácia je na cestách okolo Pozdišoviec, Laškoviec, Pustého Čemerného.

Na Soroške sa prevracali kamióny

Na Soroške dokonca dokázal v priebehu dňa svojou silou prevrátiť kamión naložený troma tonami! Vodič okamžite ľutoval, že svoje vozidlo neodstavil, ako mu pôvodne radili policajti. Iní vodiči zo strachu dvíhali plachty. "Je to moc ľahké a bojím sa, aby ma prekotilo. Tam je zboku vietor a to je najhoršie," hovoria.

Nenaložené kamióny, ktoré vodiči odmietli odplachtovať, policajti odstavili a nemohli pokračovať v jazde ďalej. "Policajti v súvislosti s nárazovým vetrom dávajú pokyny vodičom prázdnych nákladných vozidiel a kamiónov, aby ich odplachtovali, prípadne sa otočili späť," informoval aj košický policajný hovorca Alexander Szabó.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy