Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Sneh a ľad trápia Nemecko a Rusko. Letiská rušia lety
Zdielať na

Sneh a ľad trápia Nemecko a Rusko. Letiská rušia lety

FRANKFURT/MOSKVA / Obyvateľov Nemecka i Ruska stále trápia poklesy teplôt a príval snehu. V oboch štátoch v utorok vážne narušili dopravu a život mnohých obyvateľov. Na letisku vo Frankfurte na Mohanom museli nútene prenocovať tisícky cestujúcich. Aj vs tredu sú rušené desiatky letov.

Niekoľkohodinové sneženie spôsobuje problémy na letiskách a cestách taktiež v Rusku. Noc muselo na letisku vo Frankfurte stráviť až 3 000 osôb. Taktiež nový deň priniesol ďalšie meškanie a tušenie letov. Už ráno bolo zrušených 82 letov.

Sneh a ľad prinútil taktiež železničného dopravcu Deutsche Bahn k preventívnemu zníženiu rýchlosti vlakov ICE (InterCity Express) na hlavných ťahoch. Od utorkového večera smú ísť nanajvýš rýchlosťou 200 kilometrov za hodinu. 

Pri nehode zomreli dvaja ľudia

Chladné počasie ovplyvnilo premávku na cestách. Po utorňajšej hromadnej zrážke asi stovky áut na diaľnici A45 pri Münzenbergu bolo zranených 30 ľudí, šesť ťažko. Premávku sa podarilo obnoviť v smere na Dortmund, jazdný pru na Hanau je naďalej uzavretý.

Ďalšia ťažká nehoda sa stala v stredu ráno na diaľnici A3 pri hesenskom Idsteine. Pri hromadnej zrážke siedmich nákladných áut a jedného osobného vozu zomreli dva ľudia.

Toľko snehu napadli pred 50-mi rokmi

Niekoľkohodinové sneženie spôsobilo problémy na letiskách a cestách aj v Rusku. Len v Moskve bolo nasadených tisíc pracovníkov na odpratávanie ľadu a 7-centimetrovej vrstvy nového snehu na uliciach. "Toľko snehu napadlo v Moskve naposledy asi pred 50 rokmi," uviedol agentúre Interfax zástupca moskovského starostu Pjotr Birjukov.

V ruskej metropole sa tvoria niekoľkokilometrové kolóny. Na troch medzinárodných letiskách v Moskve a okolí sú lety rušené alebo odlety meškajú. Tohtoročná zima je údajne najkrutejšia v Rusku za posledných zhruba sto rokov. Za obeť jej padlo asi 300 osôb.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy