Jasno
11°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Oddelili deti v jedálni. Nevedia stolovať, tvrdí riaditeľ školy
Zdielať na

Oddelili deti v jedálni. Nevedia stolovať, tvrdí riaditeľ školy

MEDZILABORCE / Rozhorčení rodičia detí z Medzilaboriec nás upozornili na to, že ich detí nesmú obedovať v jedálni spolu so svojimi spolužiakmi. Podľa riaditeľa školy je to preto, že mali osadníci nevedia jesť príborom a niektorí jedia rukami. Doteraz však problém s tým údajne nikto nemal.

Nemajú hygienické návyky

"My sme ich dali tu s tým, že rodičia o tom vedeli a doteraz nebol žiaden problém," hovorí riaditeľ Základnej školy v Medzilaborciach Milan Bajaj. Odôvodňuje to tým, že deti nevedia používať príbor a niektorí podľa jeho slov jedia rukami. Vraj im vyhradili samostatnú miestnosť, aby sa naučili stolovať.

"Hygienické návyky im chýbajú. A tu sú obslúžení, pedagogická asistentka im nareže mäso, keď treba," hovorí riaditeľ.

Porušenie školského zákona

"Takéto rozhodnutie je podľa nášho názoru porušenie školského zákona, ktorý jasne zakazuje všetky formy diskriminácie a obzvlášť segregácie. A to tak v školách, ako aj v školských zariadeniach," uviedol hovorca rezortu školstva Michal Kaliňák.

Rodičia sú odhodlaní bojovať ďalej za to, aby sa ich deti stravovali rovnako, ako ostatné. Aj riaditeľ školy prisľúbil, že s rodičmi tento problém ešte raz prediskutujú.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy