Polojasno
15°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Spoveď predajcu. Nevedel som, že dovážam konské mäso
Zdielať na

Spoveď predajcu. Nevedel som, že dovážam konské mäso

TRENČÍN / Podľa zistení veterinárnej a potravinovej správy sa na Slovensko doviezlo takmer 16 ton konského mäsa. Bolo však deklarované ako hovädzie. Drvivú väčšinu priviezla na naše územie fiktívna spoločnosť z Bratislavy. Vyše 430 kilogramov konského mäsa skončilo v reštauráciách v Trenčianskom kraji.

Podarilo sa nám vypátrať muža, ktorý mal konské mäso priviesť na Slovensko. Ten tvrdí, že o podvode netušil a do poslednej chvíle bol presvedčený o tom, že predáva hovädzinu. "Podľa mňa sme boli podvedení," hovorí predajca mäsa.

Predajca: Osobne som ho konzumoval

Mäso dováža na Slovensko niekoľko rokov. Podľa údajov veterinárnej a potravinovej správy malo skončiť v trenčianskom kraji okolo 432 kilogramov konského mäsa. "Toto mäso som aj ja osobne konzumoval a veľakrát dá sa povedať, ale v žiadnom prípade som nezistil, že by to malo byť nejaké konské mäso. Nebolo špecifikované chuťou ani nič. Bolo to ako hovädzie mäso " tvrdí predajca.

To, že by mäso niekto prebaľoval počas transportu odmieta. "Mäso tak ako dojde s plombami zabalené, dokonca na boku má plomby. Tam boli plomby z Írska, ktoré boli originál. Nič nebolo prebaľované," dodáva predajca mäsa.

Kontrola v trenčianskom kraji

Všetko dovezené mäso skončilo v reštauráciách v trenčianskom kraji. Tie čakajú kontroly. "Zamestnanci regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trenčíne vykonávajú momentálne kontroly na dodávku nesprávne označeného konského mäsa, ako hovädzieho...," uviedla riaditeľka Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Ľudmila Bučková.

Podľa našich informácií už boli skontrolované dve prevádzky. V ani jednej konské mäso nenašli. Dovezenému konskému mäsu končila záruka 5. Marca. Je teda viac než isté, že ho už zákazníci skonzumovali.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy