Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
S dôchodcami majú Košice väčší problém než s Lunikom IX
Zdielať na

S dôchodcami majú Košice väčší problém než s Lunikom IX

KOŠICE / Na Slovensku ešte takéto niečo nebolo. Razia na starých ľudí, ktorým mesto pridelilo špeciálne byty na dožitie. Vyznie to možno šialene, ale niektorí dôchodcovia svoju situáciu starého, chorého a opusteného človeka zneužívajú a popritom si zo sociálneho ubytovania robia sídlo alkoholických radovánok alebo súkromnú ubytovňu.

Ženy prichýlia synov, bezdomovcov

To všetko sa odohráva v Košiciach, ktoré disponuje takýmito príbytkami v počte viac než šesťsto. Podľa správcu bol najvyšší čas zakročiť! Podľa správcu sú s niektorými dôchodcami väčšie problémy ako s obyvateľmi Luníka IX. Sú to byty na spôsob domova dôchodcov, no bez opatery. Cudzie osoby majú pobyt, okrem návštev, zakázaný. Starí ľudia to zneužívajú a s nocľahom pre cudzincov aj kšeftujú. "Vo väčšine prípadov ide o alkoholikov, znepríjemňujú život ostatným,"  informuje správca Martin Paška.

"Prídu, sú to moji kamaráti," hovorí dôchodkyňa. Zostáva tu po nich neuveriteľná špina. Synovia starej ženy však hovoria, že majú čisté a namaľované steny. Najčastejšie sú to staré ženy, ktoré uchýlia svojich synov bezdomovcov. Výklay v izbách, týranie a okrádanie dôchodýň vo väčšine vlasntých mám a ničenie izieb, to je realita, s ktorou musí správca bojovať.

Žena dostala infarkt

Istý muž si tu robil čo sa mu zachcelo až tak, že hazardoval so životmi ľudí. "Jedna pani dostala infarkt, lebo zliezol z poschodia na poschodie a zaklopal jej na balkónové dvere," hovorí Paška. Niektoré byty sú až tak zdevastované, že s nájomcami môže správca rozviazať zmluvu. 

Téme sa venuje  reportér Jozef Kačmáry. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy