Zatiahnuté
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Rok bez imunity. Bublavému (Smer-SD) chýba
Zdielať na

Rok bez imunity. Bublavému (Smer-SD) chýba

Uplynulý rok, odkedy si poslanci Národnej rady schválili zrušenie priestupkovej imunity. Za chyby na cestách teda platia rovnako, ako ostatní Slováci. Pokuty za dopravné priestupky už zaplatili viacerí poslanci.

Do peňaženky na zaplatenie pokuty musel siahnuť napríklad aj poslanec SaS Martin Chren. "Cestou z Košíc som prekročil rýchlosť, zaplatil som asi 20 až 40 eur," hovorí Chren.

Matovič: Všetci si máme byť rovní

Prekročenie rýchlosti priznal aj Igor Matovič. Ešte pred rokom by mu policajti vôbec nemohli nemohli dať pokutu, keď však iba prednedávnom išiel namiesto 50-ky po ceste viac ako 60, hneď ho spoznali a takto privítali: "Dobrý deň pán poslanec, bude to za tridsať," opisuje situáciu Matovič.

Po zrušení imunity si poniektorí členovia parlamentu musia dávať väčší pozor ako predtým. Za svoje chyby totiž platia rovnako ako ostatní občania. "Mne tá imunita nechýba. V demokracii si máme byť všetci rovní," myslí si Matovič.

Bublavému imunita chýba

Zbavenie priestupkovej imunity bol jeden z mála zákonov, ktorý pred rokom podporili takmer všetci poslanci. Zvykať si na pravidlá bežných smrteľníkov napríklad pri parkovaní si však musí aj poslanec Smer-SD Dušan Bublavý. "Pred parlamentom som zle parkoval, rodina ma čakala. Musel som zaplatiť pokutu," uviedol Bublavý. "Klamal by som, ak by som tvrdil, že mi imunita nechýba. Chýba mi, ale čo už," dodáva Bublavý.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO. 

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy