Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
ZÁZNAM. Poslanec Nagy zaplatil za rýchlu jazdu 650 €!
Zdielať na

ZÁZNAM. Poslanec Nagy zaplatil za rýchlu jazdu 650 €!

Od zrušenia priestupkovej imunity poslancov ubehli dva mesiace a už tu máme prvého výhercu súťaže o prvú poslaneckú pokutu. Exminister životného prostredia a dnes poslanec Národnej rady József Nagy sa pri Dunajskej Strede ponáhľal tak, že výrazne prekročil rýchlosť. Zastavili ho policajti a musel platiť. My máme z tejto kontroly exkluzívne zábery.

Rýchlosť prekročil o 59 kilometrov

Pred objektív policajného merača sa v jednom momente vyrútilo luxusné auto s prominentným vodičom. Exminister životného prostredia mal poriadne naponáhlo. Smolu mal ale v tom, že plynový pedál zošliapol priamo pred policajným radarom.

"Priestupca prekročil rýchlosť o 59 kilometrov za hodinu," informovala hovorkyňa policajného zboru Martina Kredatusová. Na rovnej ceste, mimo obce, kde je predpísaná 90 km/h mu radar zaznamenal rýchlosť 149 kilometrov. Józsefa Nagya naše informácie zjavne prekvapili. "Taká je diskrétnosť polície dnes," komentoval situáciu exminister.

Vraj predbiehal

Exminister si zrejme neuvedomil, že dopravnú akciu sprevádzal televízny štáb, ktorý jeho priestupok zaznamenal. Po zastavení, ostal najprv sedieť v aute. Keď mu však policajti zvestovali, že zaplatí poriadne mastnú pokutu, zo športového Mercedesu vystúpil. "Polícia uložila vodičovi pokutu vo výške 650 eur, ktorú na mieste zaplatil," dodala Kredatusová.

"Toto bolo fakt pri predbiehaní. Potreboval som urobiť, jak sa hovorí po slovensky, myšičku, aby oprotiidúce auto nebolo ohrozené, tak som trošku pridal viac. No tak tie autá sa vyrábajú také rýchle, takže niekedy sa to stane," opísal situáciu Nagy. Priestupková imunita, ktorá by ho inak pred pokutou ochránila, mu vraj nechýba. Jozsef Nagy tvrdí, že sa mu tento priestupok stal náhodou. Pri našom rozhovore si sypal popol na hlavu. Rozhodne je však prvým poslancom, ktorý po zrušení priestupkovej imunity zaplatil za dopravný priestupok sumu, z akej musia Slováci často prežiť celý mesiac. 

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy