Jasno
21°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Ak nechcete psíka, adoptujte si politika!
Zdielať na

Ak nechcete psíka, adoptujte si politika!

Určite si mnohí pamätáte na elektronické zvieratko, o ktoré sa mohli deti starať ako o živé. Názory na takúto hračku boli rozporuplné. Podobné možno budú na nový nápad Združenia kresťanských spoločenstiev mládeže. Tí totiž vymysleli internetovú stránku, na ktorej si môžete adoptovať svojho – dobre čítajte – politika!

Obetujte mu 5 minút

Pravidlá starostlivosti sú celkom jednoduché. Posadíte sa k počítaču, naťukáte si na klávesnici adoptujsipolitika.sk a ste na začiatku vzťahu k svojmu novému miláčikovi. Nasledujúcich 6 mesiacov mu musíte každý jeden deň obetovať 5 minút svojho času. Nie na nadávky, ani na karhanie, ale naopak. Za svojho politika sa musíte pomodliť k Bohu. Netreba ich kŕmiť, ani česať a aj keď za sebou niekedy zanechajú špinu, ani to nie je Vaša starosť. Navyše sa všetci pekne pohrajú aj sami.

Podľa Matoviča je to ušľachtilé

Reakcie v parlamente na tento nezvyčajný projekt boli naozaj zaujímavé. Kým Richard Sulík nestojí o nikoho, keďže má štyri deti, Igor Matovič sa myšlienka pozdáva: „Myslím si, že je to ušľachtilé, keď sa niekto zaviaže, že každý deň 5 minút sa za človeka pomodlím, ktorého nemám rád.“

Podľa Eduarda Fila zo Združenia kresťanských spoločenstiev mládeže je cieľom „vyprosovať múdrosť a požehnanie pre svojich politikov. Aby v rozhodovaní spravodlivo a čestne stáli vo svojich miestach.“ Podľa iných by úplne stačilo, keby sa naši zákonodarcovia naučili dodržiavať najskôr zákony Božie.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy