Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Učebné pomôcky našich politikov? Banán, guľa, klince, striekačky...
Zdielať na

Učebné pomôcky našich politikov? Banán, guľa, klince, striekačky...

Najlepšou vyučovacou metódou je už od nepamäti názorná pomôcka. Takto si to asi všetci pamätáme zo školy. Zdá sa však, že to neplatí len na školskej pôde, ale aj na tej politickej. Tento rok použili naši poslanci vo svojich prejavoch rôzne rekvizity. Napríklad úmrtný list, guľu na veštenie či injekčné striekačky...

Úmrtný list pre slovenskú ekonomiku

Naši herci používajú pri svojej práci množstvo rekvizít zo skladu TV JOJ. Podobné rekvizity by ste však pokojne tento rok mohli nájsť aj v slovenskom parlamente. V rebríčku tých najobľúbenejších by určite viedol Ľudovít Kaník z SDKÚ-DS. Cez parlamentnú ochranku sa mu podarilo do budovy Národnej rady prepašovať obrovský klinec. "Je to posledný klinec do rakvy našej ekonomiky," komentoval.

Kaník však neostal len pri klincoch, pri pochovávaní rovnej dane vystavil našej ekonomike aj úmrtný list. Po schválení štátneho rozpočtu zasa ministrovi Kažimírovi priniesol krištáľovú guľu na veštenie. "Snáď vyveští minister reálnejšie čísla ako tie, ktoré vidíme v rozpočte..."

Injekčné striekačky pre ľudskejšiu politiku

Nemenej kreatívnym rekvizitárom bol aj Igor Matovič z OĽaNO. Poslancovi Poliačikovi vysypal na hlavu injekčné striekačky za jeho výroky o omamných látkach. "Je to politický marketing. Robí tú politiku ľudskejšou," vysvetlil Matovič.

Obľúbená bola tento rok Cola. Nápoj, ktorým si vo voľbách pripíjali na svoje víťazstvo v centrále SMER-u. Ako politická rekvizita poslúžili aj dúhové vlajky, plyšová ovečka, papierové postavy a obrovské tabule. "Tie rokovania sú v podstate dosť nudné. Nie je teda niekedy zlé vidieť také oživenia, ktoré upozornia na dôležité veci," komentoval politológ Pavel Haulík. Politológ Ján Baránek to hodnotí dobre, podľa neho totiž niekedy rekvizitou sú zbrane či päste.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články