Zatiahnuté
15°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Vianoce u politikov? Fico bez hubovej polievky, Podmanický s reťazou...
Zdielať na

Vianoce u politikov? Fico bez hubovej polievky, Podmanický s reťazou...

Už si pomaličky chystáte kalorické bomby na štedrovečerný stôl? Okrem rečnenia je príprava vianočných pochúťok obľúbená činnosť aj našich vyvolených. Ako budú vyzerať Vianoce, čo zvyknú jesť, aké tradície dodržiavajú a čo chystajú pod stromček? Zisťovali sme u našich politikov!

Reťaz okolo stola, sekera pod ním

"Reťaz dáme okolo stola, aby rodina držala pohromade. Pod stôl dáme úrodu a sekeru, aby sme boli takí zdraví ako oceľ," rozpráva o svojich zvyklostiach poslanec zo Smeru Ján Podmanický. "Viete, prečo sa štedrá večera volá štedrá? Lebo by sa malo podávať 12 chodov, lebo aj apoštolov bolo 12. A tie spišské pirohy ako chod navyše symbolizujú akoby 12 chodov," tvrdí zase poslanec z SaS Jozef Kollár.

Tak sa zdá, že ani v parlamente by as bez vinšov a kolied nezaobišli. V rodinách našich politikov sa dodržiavajú tradičné vianočné zvyky. Niektorí sú dokonca výraznými hudobnými a recitátorskými talentami!

Tradičná Zvolenská...

Na štedrovečerných stoloch našich politikov sú väčšinou špeciality ich rodných miest. "Máme kapustnicu, opekance s makom, máme oplátky s medom a vyprážaného kapra. Ja bez majonézového šalátu," prezradila ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská. "Bezmäsitá kyslá kapustnica s hubami, kapor, prípadne iná ryba, oplátky a veľa koláčov," teší sa zase minister obrany Martin Glváč.

Fico bez hubovej, Matovič bez kapra

No viacerí páni politici sa prispôsobili tradíciám svojich nežnejších polovičiek. "Som si musel zvyknúť na jednu zmenu, keď som sa oženil. Doma sme vždy mali kyslú hubovú polievku, mama mi ju vždy posiela. Ale rodiny mojej manželky prešla na kapustnicu," povedal predseda vlády Robert Fico. "Kapra asi nebudeme mať, lebo ideme k svokrovcom na východ a tí kapra nemusia," komentoval aj poslanec OĽaNO Igor Matovič.

Najväčší darček pre Richtera...

Nuž a aj medzi politikmi nájdeme takých, ktorí darčeky zháňajú na poslednú chvíľu. Niekde sa však stihli už aj rozbaliť. "Čo som sa teraz dozvedel od dcéry... Rodina Richterových sa rozrastie, popri vnukovi čakáme aj princezničku. To je asi najväčší vianočný darček pre mňa," prezradil minister práce Ján Richter.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy