Skoro jasno
22°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Čudná logika cestárov. Plátať cestu začali tesne pred zimou!
Zdielať na

Čudná logika cestárov. Plátať cestu začali tesne pred zimou!

Vodiči na juhu Banskobystrického kraja neverili vlastným očiam, keď zistili, že cestári chystajú nový koberec až na štvorkilometrovom úseku. Radosť však čoskoro vystriedalo nadávanie. Nevypálilo to totiž celkom tak, ako si všetci predstavovali.

Rekonštrukciu prerušili pre počasie

Cestári sa pustili do rekonštrukcie hlavnej cesty medzi Lučencom a Fiľakovom. Avšak, neboli by to cestári, keby nenastala chyba. Cestu sfrézovali a práce ukončili. Prišli totiž mrazy. "Načo to začali robiť, keď sami vedeli, že to nestihnú," sťažuje sa jeden z vodičov.

Cestárom sme zavolali ako občania. Bolo nám povedané, že museli peniaze z rozpočtu minúť ešte tento rok. Oficiálne stanovisko je takéto: "Opravu vozovky sme mali naplánovanú na ukončenie v tomto roku, ale z dôvodu zmeny poveternostných podmienok sa práce museli prerušiť," povedala hovorkyňa Slovenskej správy ciest Iveta Fedorová.

Ďalšia oprava je v nedohľadne

Vodiči sú zúfalí, hrešia, kričia a štyridsiatkou kľučkujú medzi jamami. Všetci vedia, že čoskoro cesta opravená nebude. "Poveternostné podmienky to nedovoľujú. A ak by sa niečo realizovalo teraz, tak životnosť diela utrpí," myslí si nami oslovený stavebný inžinier Martin Podhora.

Na celom úseku cesty sa tvoria takého obrovitánske jamy. Zrejme aj preto bude rekonštrukcia nákladnejšia. "Náklady na zrealizovanie tohto úseku sú cca 645 000 eur bez DPH," dopĺňa Fedorová.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy