Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Pivnice v Starej tehelni vraj zapálili deti z nudy
Zdielať na

Pivnice v Starej tehelni vraj zapálili deti z nudy

Prešovskí hasiči sa napriek tuhým mrazom zapotili. Hasili požiar, ktorý sa šíril z pivníc pod sociálnymi bytmi v lokalite Stará tehelňa. Tie sú plné odpadkov, ktoré tam nanosili neprispôsobiví obyvatelia. Niektorí miestni hovoria, že ich podpálili deti, ktoré takto zaháňajú nudu.

Požiar mohol byť založený úmyselne

Z pivníc sa valili kúdoly hustého a štipľavého dymu, ktorý komplikoval zásah aj samotným hasičom. Nepríjemný dym pocítili aj miestni obyvatelia. Sú presvedčení, že požiar bol založený úmyselne.

Hasiči tu na jar a v jeseni pravidelne chodia kvôli podpaľačom trávy a teraz toto. O požiar sa zaujíma aj polícia. "Jednotka pre silné zadymenie musela používať dýchacie prístroje," povedal veliteľ zásahu Stanislav Dziak.

Pivnice pod sociálnymi bytmi sú plné odpadkov. Miestni hovoria, stačí jedna zápalka a už je zle. V pivniciach istý čas prebývali aj ľudia, ktorých deložovali z bytov ako neplatičov. Niektorí mali podozrenie na to, či sa tam opäť niekto nezabýval a či sa v týchto mrazoch nechcel prihriať pri ohni. V pivnici ale nikoho nenašli.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

joj.sk/ilustračné

Súvisiace články