Skoro jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Požiar v Košiciach. Hasiči evakuovali 19 ľudí
Zdielať na

Požiar v Košiciach. Hasiči evakuovali 19 ľudí

Košickí hasiči dnes nadránom likvidovali požiar bytu na Študentskej ulici 11. Evakuovať museli devätnásť ľudí. Tri osoby skončili v nemocnici. Požiar mal vypuknúť okolo štvrtej hodiny ráno.

Evakuovali 19 ľudí

Ako informoval dôstojník operačného strediska košických hasičov František Rusnák, požiar vypukol krátko pred štvrtou. "Na mieste zasahujúci hasiči evakuovali celkom 19 ľudí, z toho šesť pomocou vysúvacieho rebríka. Tri osoby skončili v nemocnice s podozrením na intoxikáciu splodinami horenia,“ povedal Rusnák. Dodal, že na mieste boli štyri cisterny a 15 hasičov. Likvidáciu požiaru sťažovala teplota okolo mínus 10 stupňov Celzia, ale aj silný vietor. Hasiči pre silné zadymenie museli zasahovať v dýchacích prístrojoch.

Oheň zničil 2-izbový byt

Ako uviedol Rusnák, požiar totálne zničil dvojizbový byt a majiteľke Beáte E. podľa predbežných odhadov vznikla škoda približne 76 000 eur. Sálavé teplo z požiaru poškodilo plastový hlavný rozvod vody, ktorá poškodila niekoľko bytov. Príčinu požiaru vyšetrujú.

Ako uviedla hovorkyňa košickej univerzitnej nemocnice Ladislava Šustová, skoro ráno na urgentný príjem do nemocnice na Triede SNP doviezla záchranka dvoch dospelých a jedno dieťa. "Dospelých ošetrili a napojili na kyslík. Okolo ôsmej ich prepustili z nemocnice do domáceho ošetrenia,“ uviedla Šustová. Dieťa ošetrovali v košickej detskej fakultnej nemocnici, kde si ho nechali na pozorovanie.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy