Jasno
16°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Dielo Antikrista? Cirkev odmieta biometrické pasy
Zdielať na

Dielo Antikrista? Cirkev odmieta biometrické pasy

Nie sme zločinci, aby sme vám dávali odtlačky prstov - hnevajú sa pravoslávni veriaci na Ukrajine. Odsudzujú totiž zavedenie biometrických pasov, na ktorých sú tieto odtlačky potrebné. Zástupcovia pravoslávnej cirkvi na Ukrajine ich ale považujú za pečať satana, ktorý nás bude postupne ovládať.

Antikrist bude ovládať svet

Cirkev je presvedčená, že vláda teraz bude všetko vedieť a môže s ľahšie s ľuďmi manipulovať. "V evanjeliu je napísané: V posledných časoch príde do krajiny Antikrist a on bude potrebovať totálnu kontrolu nad ľuďmi," myslí si pravoslávny kňaz Otec Dimitrij Sidor. 

Na Slovensku sa pasy s biometriou používajú štyri roky. S ich zavedením síce nebol až taký veľký problém ako na Ukrajine, no ani našej cirkvi sa to veľmi nepáči. "Podľa môjho názoru to je problém, Antikrist príde a bude ovládať svet, takže všetky tieto veci sú prípravou na to, aby sme boli ovládaní," hovorí pravoslávny kňaz Otec Peter Soroka.

Človek môže tento pas odmietnuť

Biometrické pasy začnú Ukrajincom vydávať od 1. januára budúceho roka. Búdu na nich tri biometrické údaje - digitálna mapa tváre, odtlačky prstov a snímka dúhovky.

Každý človek má právo biometrický pas odmietnuť. Podľa cirkvi však tento zákon nie je dotiahnutý dokonca a má veľa chýb. Ľudia sa obávajú, že ak  pas nebudú mať, doplatia na to - napríklad nezískajú dobrú prácu. Predstavitelia pravoslávnej cirkvi preto ukrajinského prezidenta vyzývajú, aby tento zákon vetoval.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy