Skoro jasno
18°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Kňaz Andrej (33) demoloval v Petržalke autá
Zdielať na

Kňaz Andrej (33) demoloval v Petržalke autá

Kaplán univerzitného pastoračného centra v sobotu skoro ráno demoloval v Petržalke autá. Policajti ho chytili priamo pri čine.

Z áut vytrhával zrkadlá

V sobotu ráno zadržali policajti  v Bratislave 33- ročného Andreja z okresu Snina. Muž sa na Gercenovej ulici v Petržalke práve pokúšal vylomiť ľavé spätné zrkadlo na Fábii. Pritom poškodil ľavé predné dvere vozidla. "Policajti zistili, že na tej istej ulici sa predmetom záujmu muža stali aj ďalšie dve vozidlá," informuje Petra Hrašková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Bratislave.

Na nich odlomil ľavé spätné zrkadlá, ktorými následne poškodil sklo na dverách. Dvere odlomeným zrkadlom dokonca doškriabal. "Majiteľom vozidiel vznikla v dôsledku protiprávneho konania škoda vo výške približne 500 eur," konštatuje Petra Hrašková.

Zabudol na svoje poslanie?

Zadržaného muža predviedli policajti na obvodné oddelenie. Čo je zarážajúce, páchateľ bol oblečený v kňazskom civilnom odeve - v košeli s kolárikom.  Podľa našich informácií v tomto prípade autá demoloval pastor a súčasne zástupca Univerzitného pastoračného centra.

Pritom jedným z hlavných cieľov centra je asistovať študentom v ich snahe žiť život v plnosti, s dôrazom najmä na vývoj osobnosti po duchovnej stránke.

Univerzitné pastoračné centrum má sídlo pri vysokoškolských internátoch v Mlynskej Doline. Jeho správca sa k problémom svojho zástupcu nechcel vyjadrovať...

Za škaredé "umenie" bude pykať

Vyštudovaný teológ, misionár a kazateľ  zo Sniny sa okrem duchovnej činnosti venuje aj fotografii ako umeniu. Jeho vyčíňanie zo sobotného rána sa však umením rozhodne nazvať nedá. Po vykonaní potrebných procesných úkonov poverený príslušník policajného zboru muža obvinil z prečinu poškodzovania cudzej veci.

Podľa našich informácií by mal byť obvinený kňaz odsúdený v najbližších hodinách v super-rýchlom konaní. Hrozí mu pravdepodobne podmienečný trest.
 

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Kaplán univerzitného pastoračného centra v sobotu skoro ráno demoloval v Petržalke autá. Policajti ho chytili priamo pri čine.

TV JOJ/POSTOY.SK

Súvisiace články

Najčítanejšie správy