Jasno
16°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Kontroly poľského jedla. Na dodávky si posvietili inšpektori
Zdielať na

Kontroly poľského jedla. Na dodávky si posvietili inšpektori

Hranice Slovenska s Poľskom opäť obsadili policajné autá a inšpektori z veterinárnej správy. Aj tento krát sa potvrdilo, že vodiči kamiónov, ktorí mali náklad v poriadku, sa kontroly nebáli. Hriešnici však rýchlo otáčali svoje vozidlá a utekali späť domov do Poľska.

Najprv kontrola až potom predaj

Ani poriadne nízke teploty neodradili veterinárnych inšpektorov od toho, aby si na slovensko-poľských hraniciach opäť posvietili na poľských predajcov.

Teplota sa o 6 ráno pohybovala okolo 11 stupňov pod nulou, podnikaví Poliaci ale predávajú  na Slovensku aj v takýchto mrazoch a dnes ráno ich vyrážalo na slovenské trhy a do slovenských obchodov požehnane. Tí, ktorí ešte nestihli zachytiť cez vysielačku, že na hranici je opäť kontrola sa jej museli podrobiť.

Upozornenia cez vysielačky

Ostaní zrejme čakali, kým sa akcia veterinárnych kontrolórov a polície skončí. Vo viacerých autách majú vysielačky a tými sa medzi sebou dorozumievajú. Veterinári asi po prvýkrát v celej histórii nezaznamenali vážnejšie pochybenia.

Na pohovor ale smerovalo auto Slovákov, ktorí viezli prasce bez akýchkoľvek papierov, zrejme určených na predaj. Kontroly budú pokračovať aj naďalej, teraz pred Vianocami to bude pre Poliakov na slovenskej strane najlepší biznis.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy