Polojasno
19°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Nevedeli sa vpratať do kože, vyriešiť to má ostnatý drôt!
Zdielať na

Nevedeli sa vpratať do kože, vyriešiť to má ostnatý drôt!

Obyvateľov Nábrežnej ulice v Partizánskom čakalo nepríjemné prekvapenie. Paneláky, v ktorých bývajú, dalo mesto oplotiť. K tomuto radikálnemu kroku sa rozhodlo po nedávnom masovom proteste za slušný život. Obyvatelia, ktorých príbytky oplotili, sú ale proti tvrdia, že sa cítia ako vo väzení, či v koncentračnom tábore.

Ľudia sa cítia ako vo väzení

Dvojmetrový plot a ostnatý drôt. Takto riešia v Partizánskom problémy s neprispôsobivými občanmi. Obyvatelia Nábrežnej ulice dokonca tvrdia, že plot v noci strážia mestskí policajti. "Nedá sa tade prejsť. Vyzerá to tu ako v Leopoldove či v Ilave," sťažuje sa jeden z obyvateľov.

Len nedávno pochodovalo centrom mesta viac ako 3000 ľudí. Chýbalo málo a takmer došlo ku konfliktu. Netrvalo dlho a mesto prišlo s radikálnym riešením. Časť sídliska, na ktorom žijú aj neprispôsobiví obyvatelia, dalo oplotiť. "Cítim sa ako v koncentráku," hovorí ďalší obyvateľ.

Primátor: Chceme zmeniť správanie

"Ambíciou mesta je zmeniť správanie ľudí. My chceme docieliť, aby sa zmenilo správanie a spolunažívanie medzi občanmi," tvrdí primátor mesta Partizánske Jozef Božik. Podľa primátora tu bude plot minimálne jeden rok. Potom zhodnotia, či splnil svoj účel. 

"Všetkých nás hádžu do jedného vreca," sťažujú sa neprispôsobiví občania. "Je pravdou, že na Nábrežnej žijú aj slušní ľudia, ktorí sčasti trpia preto, že tam majú ľudí, ktorí sa nevedia spratať do kože," hovorí ďalej Božik. Ľudia bývajúci v tesnej blízkosti Nábrežnej ulice sú zvedaví, či plot naozaj pomôže.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy