Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Takmer hodinu zachraňovali lekári 7-mesačné dievčatko, neúspešne
Zdielať na

Takmer hodinu zachraňovali lekári 7-mesačné dievčatko, neúspešne

V sobotu v noci zomrelo v Malom Slavkove len 7-mesačné dievčatko. Záchranári o jeho život bojovali takmer hodinu. No resuscitácia nebola úspešná. Polícia už začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

O život bojovali takmer hodinu

"Ona vôbec nereagovala, nič. Ja som s ňou hýbala a vôbec nereagovala na nič," opisuje mama dievčatka. "Druhýkrát odkojila a že jej to išlo do pľúc," dodáva jeden z príbuzných.

Preľaknutá mama okamžite ešte v noci volala záchranárov a kričala o pomoc aj vonku. Do domu utekali pomáhať ľudia z celej kolónie. "My sme tiež šokovaní. Dokonca sanitka zapadla do blata," tvrdí príbuzný. Keď sa záchranári dostali do domu, okamžite začali s oživovaním a ako povedali príbuzní, bojovali o život dievčatka takmer hodinu, no bez úspechu.

Príčinu určí až súdna pitva

Rodičia majú 5 detí, dievčatko bolo najmladšie. Podľa našich informácii ide o slušnú a usporiadanú rodinu, ktorá sa vzorne stará o svoje deti. Aj celá kolónia patri podľa policajtov k mimoriadne pokojným osadám. Na miesto bolo povolaný aj súdny lekár. "Obhliadol som telo dieťaťa, vylúčil som cudzie zavinenie," tvrdí súdny lekár Lukáš Hamerlík.

Kežmarskí policajti už začali trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. No keďže lekár vylúčil cudzie zavinenie je pravdepodobné, že stíhanie bude zastavené. Čo bolo presnou príčinou smrti 7-mesčného dievčatka určí až súdna pitva. 

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie správy