Skoro jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Deti z domu hrôzy. Zlyhali úrady? Všetko nasvedčuje, že áno!
Zdielať na

Deti z domu hrôzy. Zlyhali úrady? Všetko nasvedčuje, že áno!

Prípad vážneho zanedbávania detí, na ktorý TV JOJ upozornila ešte začiatkom tohto týždňa, sledujeme ďalej. Rastislav Striško požiadal preveriť konanie sociálnej kurately v Martine, ktorá nechala žiť bábätko a 5-ročného chlapčeka s matkou v opustenom a schátranom dome, priamo kontrolným úradom Ústredia práce.

O zlyhaní nebude možné pochybovať

Deti mali veľké šťastie, že im v kruhu neustále opitých ľudí, nikto neublížil. V liste, ktorý sme podali Ústrediu práce sociálnych vecí a rodiny, sú tak závažné podozrenia, že ak sa potvrdia, tak o zlyhaní kurately v Martine už nebudú môcť pochybovať ani vysokopostavení úradníci.

"Podnet prijal odbor kontroly ÚPSVaR Slovenskej republiky," informoval hovorca Ústredia práce Peter Zeman. Je absurdné, že úradníčka, ktorá sa prípadom detí mala zaoberať, o všetkom vedela, no napriek tomu deťom nezabezpečila takú ochranu, aby v špine a pri opitých ľuďoch neboli.

Výsledky známe budúci týždeň

Prečo podcenila to, že opití ľudia, ktorí ich vychovávajú, môžu deťom vážne ublížiť? Prečo jej nevadilo to, že Sebastiánko spáva celé mesiace v kočiariku a nie v postieľke?! Alebo aj to, že Jarko má neliečený pruh a matka ho nepriniesla na plánovaný termín operácie?!

To je predmet podnetu na kuratelu, ktorý TV JOJ už kompetentným úradom podala. "Momentálne podnet prešetrujeme a jeho výsledok môže byť známy začiatkom budúceho týždňa," dodal Zeman.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články