Jasno
19°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Pôrod v taxíku! Mamička uviazla v dopravnej zápche
Zdielať na

Pôrod v taxíku! Mamička uviazla v dopravnej zápche

Mamička, ktorá porodila svoje bábätko na zadnom sedadle taxíka, je možno raritou, no nie v thajskom Bangkoku. Tam sú na takéto prípady dopravní policajti dokonca školení.

Policajt bol na špeciálnom školení

"Keď som pri pôrode, vždy som trochu nervózny, až do chvíle, kým nepočujem detský plač. Potom som na seba veľmi hrdý, ľudia mi tlieskajú, dávajú mi komplimenty," tvrdí dopravný policajt Mana Jokkoksung.

Spomínaný 45-ročný dopravný policajt už v dopravných zápchach priviedol na svet desiatky detí. Nie je jediný, koho zdravotníci na pôrody vyškolili. V krajine už niekoľko rokov beží špeciálny program. V rámci neho sa viac ako 100 miestnych policajtov naučilo, ako sa pri náhlom pôrode mimo nemocnice postarať o mamičku i bábätko.

Zlá dopravná situácia

"Tento projekt je naozaj dobrý. Cítila som sa v nebezpečenstve, kým mi neprišli na pomoc. Moja dcérka bola taká maličká a nevedela som, čo mám s ňu robiť," potvrdila matka rodiaca v taxíku Chotika Chuennoi.

Špeciálne pôrodnícke kurzy pre policajtov si vynútila príšerná dopravná situácia v thajskej metropole. V nej sa zápchy z roka na rok zhoršujú, pretože pribúda áut.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy