Polojasno
20°
Bratislava
Súd o slovenské deti? Slzy, hnev, zúfalstvo...
Zdielať na

Súd o slovenské deti? Slzy, hnev, zúfalstvo...

Ivana Boórová nemá ani po piatkovom pojednávaní Britského kráľovského súdu vyhraný boj o svoje dve deti. Namiesto očakávaného rozhodnutia totiž prišlo odročenie. Pozrite sa, ako na takýto krok reagovala mama a babka, ktoré na svoje deti a vnukov čakajú už 868 dní...

Boj pokračuje

"Ďakujem celej verejnosti za obrovskú podporu, ale nemáme vyhraté a nebudeme mať asi vyhraté nikdy," skonštatovala po odročení Ivana Boórová. Ako poukázala, nad britským sociálnym systémom sa nedá vyhrať, keďže nie je nastavený na ukončenie prípadov a vracanie detí, ale na umelé vytváranie súdnych procesov.

Slobodní "otroci"

Ivana očakáva, že súd, ktorý by mal pokračovať v utorok 13. novembra, pravdepodobne rozhodne o pridelení Martinka a Samka jej matke Eleonóre Studencovej. Podotkla však, že aj keď deti dostane, nebude môcť s nimi podľa zákona opustiť Veľkú Britániu. "Anglicko nechce pustiť nielen svojich občanov, ale ani cudzincov z tejto krajiny. Je to novodobé hnusné odporné otroctvo," povedala Ivana.

Babka nechápe, o čo ide

"Je to veľmi ťažké, pretože opatrovateľov podporuje local authority, vlastnú rodinu podporuje SR. Je odignorovaná Slovenská republika, európske zákony a teraz neviem, či opatrovatelia majú záujem o tie deti alebo je to len kopec peňazí a deti pôjdu ďalej do ďalších rodín, lebo je to sprostý predaj," reagovala na rozhodnutie súdu stará mama vnukov Eleonóra Studencová.

Upozornila, že pokiaľ jej deti pridelia, môžu ju Briti v krajine uviazať aj na celý život. Obáva sa tiež kontrol zo strany britskej sociálky, ktorá si bude môcť vymyslieť ďalšie pochybenia a zobrať jej deti navždy. "Som naštvaná, pretože tie deti sú jednoducho ukradnuté a Anglicko ich nepustí a nech konečne aj SR aj všetci pochopia, že to je lov na ľudí."

V Londýne je Martin Krpač a Dárius Haraksin. Spojte sa s ním cez profil na facebooku.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy