Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Platiť za všetko ako ostatní, alebo sa vysťahovať...
Zdielať na

Platiť za všetko ako ostatní, alebo sa vysťahovať...

Nelegálni osadníci, nekonečný problém Košíc. Len pred týždňom tam zlikvidovali načierno vybudované chatrče a na opačnom konci mesta zaznamenali problém s osídľovaním bytov. V košickej Šaci povedali stop takýmto prisťahovalcom! Spolu s policajtmi obsadili bytovky, v ktorých tento problém nastal.

Problémom je každý druhý byt

Moment prekvapenia využíva asi 20 policajtov, ktorí nečakane, skoro zrána obsádzajú problémové paneláky vznikajúceho getá. Cieľ akcie? Nelegálni obyvatelia a čierne odbery energií. "Nie tu kontroly robiť zavčas rána, deti tu budiť už o 5tej. Aký to je systém," hovorí obyvateľ sídliska. 

Čierne odbery ako na Luníku IX, elektrické káble naťahané od susedov. Problémom je každý druhý byt. Majiteľ bytov, mestská časť Šaca, dostala avízo o obrovskej starte vody. Dlh by v konečnom dôsledku padol na hlavy všetkých obyvateľov sídliska. "Sme chceli zistiť, v akom stave sú sociálne zariadenia, aby tá voda neunikala, keďže je veľmi vysoká spotreba. Ich zodpovednosť je niekedy nulová," tvrdí starosta mestskej časti Košice-Šaca Rudolf Reštei. 

Nechceme tieto budovy búrať

V mestskej časti teraz bojujú s problémom zvaným prisťahovalectvo obyvateľov Luníka IX a osád, ktoré zrovnali so zemou. Pivničné priestory upravené tak, že sa v nich dá bez problémov bývať. Postele, televízory a mikrovlnné rúry, nič z toho nechýba vo výbave.

To všetko robia s jediným účelom. "Nechceme dopustiť, aby sa použil príklad Luníka IX, aby sme tieto byty nemuseli búrať," dodáva Reštei. 

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy