Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Aj Kandráčovci bojujú o deti. Dva roky a žiaden posun
Zdielať na

Aj Kandráčovci bojujú o deti. Dva roky a žiaden posun

Dali by všetko za to len, aby mohli znovu objať svoje deti. Kandráčovci z Trnavy prišli podobne ako Ivana Boórová v Británii o to najcennejšie, čo mali. Teraz vidia konečne svetlo na konci tunela.

Ministerstvo vraj pomáha, ale...

Kandráčovci v zázrak pomaly prestali dúfať. Trvá to už totiž viac ako dva roky, čo prišli o svoje deti. Návštevy na ministerstve práce sa už stali pre nich rutinou. Starí rodičia malej Vanesky a Ninky sa za dva roky podľa vlastných slov nepohli ani o krok z miesta.

Ministerstvo má na to iný názor. "Centrum pre medzinárodnoprávnu ochranu detí koná v tomto prípade veľmi razantne," povedal Michal Jurči z tlačového odboru na Ministertstve práce Slovenskej republiky.

Kandráčovci sa chystajú do Londýna

Podľa našich informácií sa riaditeľka riaditeľka Centra pre medzinárodnoprávnu ochranu detí a mládeže Andrea Císarová minulý týždeň stretla s partnermi v Londýne, aby si vyjasnili pozície. Starí rodičia prišli preto na ministerstvo opäť. Žiadali len to, čo vždy. Aby sa deti vrátili domov.

"Dohodli si presný postup, ako budú ďalej konať na súdnom konaní," doplnil Jurči. "Že s pani Cisárovou pôjdeme do Londýna, kde sa stretneme s advokátom," tvrdí babička.

Ako sme už informovali, rodina zmeškala odvolanie voči adopcii. Po tom, čo sa podarilo dodatočne odvolať v prípade Ivany Boórovej, si táto rodina verí tiež. Paralel s jej prípadom je tu totiž veľa. Kandráčovci po viac ako dvoch rokoch zacítili štipku nádeje. Veria, že už tohtoročné Vianoce strávia opäť všetci pokope.

Všetko o pochybných adopciách detí si môžete prečítať TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy