Oblačno
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Prepad banky v Modre. Páchatelia so samopalmi si odniesli 50.000 eur
Zdielať na

Prepad banky v Modre. Páchatelia so samopalmi si odniesli 50.000 eur

Dvadsiatysiedmy bankový prepad v tomto roku na Slovensku, no zatiaľ najväčší. Majú ho na svedomí traja muži so samopalmi. V piatok podvečer vybielili pomerne nenápadnú pobočku uprostred centa Modry.

Na tvárach mali gumové masky

Ozbrojení muži so samopalmi sa v piatok večer tesne pred záverečnou dostali aj k peniazom v trezore. Spolu si odniesli viac ako 50.000 eur. Páchatelia boli traja a na hlavách mali čierne pletené čapice. "Všetci páchatelia si kryli tvár s gumovými maskami s výzorom ľudskej tváre," priblížila bratislavská krajská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová

Prepad so samopalmi

Krátko pred záverečnou okolo 17-tej hodiny boli na pobočke už len zamestnanci. Čo je nezvyčajné, ozbrojenci mali pri lúpeži samopaly.
"Podľa doterajších zistení, páchatelia boli ozbrojení dlhými guľovými zbraňami. Po lúpeži páchatelia unikli na bordovom aute smerom na Trnavu," povedala Kurucová

Obdobný prepad v Smoleniciach

Piatkový bankový prepad sa veľmi nápadne podobá na ten spred takmer roka z neďalekých Smoleníc. Aj tam prišli páchatelia lúpiť so samopalom. Hoci na výjazdoch zo Smoleníc boli rozmiestnené hliadky, lupičom sa podarilo uniknúť aj so 71.000 eurami. Rozhodne išlo o jeden z najväčších bankových prepadov v tom roku z pohľadu hodnoty ulúpenej sumy peňazí.

Podobnosť čiste náhodná?

Spomínanú lúpež v Smoleniciach s tou v Modre spájajú tieto súvislosti - zbraňou lupičov bol samopal, vylúpenou bankou je VÚB, v oboch prípadoch ide o  pobočku v menšom meste a lupičov zaujímali peniaze najmä z trezoru. Už na prvý pohľad sa zdá, že tieto dve lúpežné prepadnutia majú veľa spoločného.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy