Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Napadnutá babička (89). Prepadli ju pre 9 eur
Zdielať na

Napadnutá babička (89). Prepadli ju pre 9 eur

V malej uličke v centre Štúrova si neznámy mladík trúfol na 89-ročnú ženu. Ukradol jej kabelku a zrazil ju k zemi. Dôchodkyňa napriek tomu nechcela podať trestné oznámenie, ukradnutých 9 eur jej vraj aj tak nikto nevráti. Polícia však napriek tomu začala vo veci konať.

Mladík zaútočil na babičku

Osemdesiatdeväťročnú dôchodkyňu prepadli večer, keď sa vracala domov z kostola. Zaútočil na ňu asi 17-ročný mladík, ktorý pani Rozálii vytrhol z ruky kabelku s dokladmi, peňaženkou, bankomatovou kartou a modlitebnou knižkou.

"Už som bola takmer pri dome, keď ma zozadu potiahol, kabelku som mala omotanú na ruke, tak mi vykĺbil rameno a celá som modrá. Nevládala som vstať, kričala som o pomoc, našťastie šiel okolo taký pán, tak sa ma po slovensky pýtal, že čo máte, pomohol mi vstať a hneď volal políciu," spomína na útok prepadnutá žena.

Ukradol "až" 9 eur

Na miesto dorazil aj policajti so psovodom, páchateľa sa im však chytiť nepodarilo. Zlodej zhruba po 100 metroch ukradnutú kabelku odhodil – chýbala v nej peňaženka s dokladmi a bankomatovou kartou. "Veľa si nenakradol, mala som tam len 9 eur, len mne spravil zle, ledva zdvihnem ruku," skonštatovala prepadnutá žena.

Babička sa aj napriek tomu, že jej zlodej vykĺbil ruku rozhodla nepodať trestné oznámenie. "Nič sa nemení na skutočnosti, že došlo k spáchaniu trestného činu, polícia po tomto neznámom páchateľovi pátra," vysvetlila nitrianska krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

flickr.com/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy