Jasno
22°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
848 dní bez detí. Ivana Boórová sa stretla so synmi
Zdielať na

848 dní bez detí. Ivana Boórová sa stretla so synmi

Ivana Boórová je bez svojich detí, Martinka (4) a Samka (2), už 848 dní. Britské úrady jej cez týždeň opäť povolili stretnutie s odobratými synmi. Podľa jej slov sa už nevedia dočkať, kedy po nich príde lietadlo.

Ivana Boórová sa opäť usmieva. Stále viac verí, že tohtoročné Vianoce strávi doma na Slovensku aj so svojimi synmi. "Deťom som povedala, že už je pripravená celá tá záchranná akcia," hovorí Ivana. Ešte pred tým ale s chlapcami odohrala predposlednú kapitolu hry, ktorú nazvala Život je krásny.

Doniesla im lietadielka

Tou bolo stretnutie, ktoré jej Angličania dovolili. Ivana ihneď po stretnutí volala svojej mame domov. S nadšením jej všetko vyrozprávala. "Prvé čo bolo, tak mama im doniesla lietadielka papierové s nápisom, teda menami, že Martin a Samuel. To sú lietadielka, ktoré im pripravili deti na Slovensku. Chystajú sa, už sú body zrátané," hovorí babka Martinka a Samka, Eleonóra Študencová.

Návrat je tak blízko zároveň aj ďaleko...

"A päť lietadielok už vlastne pristálo na Slovensku. S piatimi deťmi, ktoré sme zachránili, ktorým sme zbierali body," hovorí Ivana a myslí pri tom deti Veroniky Čonkovej. Ivana je presvedčená, že pôjdu spolu domov aj oni. Návrat je tak blízko a zároveň tak ďaleko. Chlapci totiž po hodine opäť odišli k cudzím ľuďom do cudzieho domu. Tentoraz už ale šťastní. Lietadlo už určite štartuje.

Ivana ale chce, aby sa tešili na ďalšie stretnutie. Pripravila si pre nich prekvapenie. "Že príde ešte jeden ujo záchranár, ktorý bude do tých lietadielok montovať motory," opisuje prekvapenie Ivana. Tým, akože opravárom má byť slovenský veľvyslanec v Británii Miroslav Wlachovský. Britské úrady mu umožnili stretnúť sa s chlapcami na budúci týždeň.
"Deti sa veľmi tešia na stretnutie s pánom veľvyslancom, a chcela by som aj touto cestou poďakovať celej verejnosti za tie čarovné lietadielka, aj tej osobe, ktorá ich vymyslela," dodala Ivana.

Všetko o pochybných adopciách detí si môžete prečítať TU.

TV JOJ

Súvisiace články