Jasno
22°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Spravodlivosť po nórsky? 4 roky za výchovnú po zadku...
Zdielať na

Spravodlivosť po nórsky? 4 roky za výchovnú po zadku...

Prípad podnikateľa zo Slovenska, ktorému Nórska sociálka zobrala deti, vyvolal veľké ohlasy. Prípad je natoľko podobný tým z Británie, že rozhodne stojí za to pozrieť si ďalšiu časť rozhovoru so zdrveným otcom. Len pripomenieme, že dal jednu výchovnú po zadku synovi, následkom čoho mu zobrali oboch, vraj tajne rovno zo školy.

Rozbil porcelánového anjela

Manželka učiteľka s dvoma vysokými školami, totiž prišla o prácu. Aj keď po zadku synovi nedala, problém mala tiež. "Pretože aj keď ma videla, alebo aj nevidela, ale vedela o tom, tak ma neudala," vysvetľuje Peter. Áno, mala muža udať, že dal synovi po zadku.

"Rozbil nejakého porcelánového anjelika, keď hrali dole futbal na terase a vtedy dostal jednu, žiadnu silnú, ale úplne po zadku jednou rukou a to bolo všetko. Raz," dodáva otec. 

Dom zostal prázdny. Mesiac deti ani nevideli. Chlapci skončili v inom meste u cudzích ľudí. Po mesiaci sa prvý raz stretli. "To bolo podobné ako pani Boórová, že vlastne bola tam špeciálna miestnosť, prišli dve alebo tri pracovníčky, pozerali sa na nás a čakali, že vlastne deti sa budú nás báť keď nás uvidia v tej miestnosti," opisuje Peter.

Sme obžalovaní z násilia

Stal sa pravý opak. Každému bolo jasné, že deti svojim rodičom patria. Nekonečné stretnutia s právnikmi či sociálkou preukázali, že rodina si žije dobre. Stres, bolesť a odlúčenie po šiestich týždňoch skončilo. Deti sa vrátili domov. Kto by si ale myslel, že tým sa skončilo všetko, veľmi by sa mýlil. Ďalšia rana prišla v júni.

"Sme dostali poštu z polície, že sme vlastne obžalovaní z násilia na deťoch," pokračuje.

Rodičia, ktorým vo februári vrátili deti, sú naďalej obžalovaní. V novembri ich čaká dvojdňový súd. Nevedia čo majú robiť, aby im deti nezobrali opäť. "Advokátka nám povedala, že tam sú 4 roky za to, že dieťa dostane po zadku, 4 roky na ostro." dodáva.

Všetko o pochybných adopciách detí si môžete prečítať TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy