Polojasno
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Obchody počas sviatkov a nedieľ zatvoria
Zdielať na

Obchody počas sviatkov a nedieľ zatvoria

Prázdne parkovisko, nákupné košíky na svojom mieste, tmavé a opustené priestory obchodov. Tak toto by mohla byť onedlho slovenská realita. Politici chcú totiž dopriať oddych a trochu voľna aj predavačom či predavačkám.

Budeme ako Rakúšania či Nemci?

Vládny Smer chce od budúceho roka zatvoriť obchody počas sviatkov. KDH pritvrdzuje a k sviatkom pridáva aj nedele. "Tých šesť dní v týždni je dostatočná doba, aby si každý uspokojil svoje potreby," tvrdí poslanec Brocka. 

Poslanci Smeru ešte nevedia, či obchody nechajú zatvorené počas nediel, na všetky sviatky, alebo vyberú z nich len pár. Isté je iba to, že ak to prejde, tak slovenské mestá sa premenia.

Obchodníci vidia plusy aj mínusy

Deň pracovného pokoja majú v Rakúsku a Nemecku. Tu by ste otvorené obchody v nedeľu hľadali iba márne. "„Keby sme nemali ochranu nedelí, 450-tisíc zamestnancov obchodu by muselo pracovať“," myslí si aktivistka Za voľnú nedeľu Maria Etl. 

Obchody u nás musia byť zatiaľ zatvorené len na Veľkonočnú nedeľu, Vianoce a Nový rok. Podľa obchodníkov, pridanie ďalších sviatkov a nedieľ má svoje plusy a mínusy. Jedna časť hovorí: vážme si spotrebiteľa a nechajme ho nakupovať kedy potrebuje. Druhá časť naopak hovorí: zatvorme obchody a doprajme našim zamestnancom trochu voľna. Rozhodnúť by mali poslanci už zajtra.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy