Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Leto sa skončilo, je tu jeseň! Definitívne
Zdielať na

Leto sa skončilo, je tu jeseň! Definitívne

Nielen kalendár, ale aj počasie ukazuje, že leto vystriedala jeseň. V pondelok nás do prvého pracovného týždňa vyhnalo chladné a viac-menej zamračené počasie. Čo čakať nasledujúce dni?

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Treba využiť každý teplý deň

Teploty nad 20 stupňov tento týždeň veľmi neočakávajte. Slnko neohrieva tak, ako v júni či auguste. Občasné prehánky očakávame na celom území, dokonca vo výške nad 1100 metrov môže snežiť. V októbri sa často spomína babie leto. Ide o pomyslenú spomienku na teplé mesiace.  "Niekedy býva babie leto veľmi také skúpe, skromné, často rozdeľované prechodmi poveternostných frontov a zdá sa, že tento rok je presne takýto typ babieho leta," povedal meteorológ Peter Jurčovič.

V druhej polovici októbra už dvadsať stupňov meteorológ nepredpokladá. "Tak tie teploty normálne klesajú budú dlhšie noci kratšie dni a obyčajne už v polovici októbra toho pekného počasia už veľa nebude. Dá zabrať toto babie leto a treba využiť každý pekný deň," zhrnul Jurčovič.

Pozor na chrípku

Chrípka miluje studené počasie. Keďže má byť teplá jeseň, epidémia zrejme príde až po ochladení. No vzhľadom na denné niekoľkostupňové výkyvy počasia, treba byť na pozore aj teraz. A to najmä v ranných hodinách. "V takom veľmi studenom autobuse sa môžete infikovať," tvrdí virológ Gustáv Russ.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.


ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy