Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Chladné rána a kratšie dni. Čaká nás premenlivé počasie
Zdielať na

Chladné rána a kratšie dni. Čaká nás premenlivé počasie

Premenlivé ako počasie. Naši predkovia vedeli, prečo vymysleli takéto prirovnanie . Počasie nás veru túto jeseň poriadne poprekrúca. Zatiaľ si môžeme pokojne užívať ešte teplé, aj keď kratšie dni, ale keď sa ochladí, zamrazí nás až pri kostiach.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Slniečko nás ešte zohreje

Chladné rána, chladné večeri, na tie si zvykáme už teraz, onedlho k nim však pribudnú aj chladné dni. Nie však hneď. Ešte stále nás môžu prekvapiť aj vyššie teploty. Klasické babie leto to však napriek peknému počasiu tento rok nie je. Nelietajú ani pre babie leto typické pavučinky.

"Niekedy býva babie leto veľmi také skúpe, skromné, často rozdeľované prechodmi poveternostných frontov a zdá sa, že tento rok je presne takýto typ babieho leta," povedal meteorológ Peter Jurčovič.

Teplo, zima, teplo, zima...

To znamená, že nie je celý týždeň pekne a teplo, ale teplé dni striedajú tie studené. A to nás čaká aj v najbližších dňoch. Dva dni 20-tka a na ten ďalší ledva 15 stupňov s dažďom a vetrom. A počítať treba aj v nížinách s prízemnými mrazmi. V noci bude len 1 až 5 stupňov

"Dnešný deň sa v celku vydaril, zajtra by malo byť dokonca až 25 stupňov, ale hneď na to príde v noci studený front a v nedeľu už bude asi len 16, čiže zase prudký skok," povedal Jurčovič.

Budúci týždeň bude pekný

V pondelok a v utorok sa má opäť vyčasiť. A takto by to malo pokračovať takmer celý október, aj keď v druhej polovici už dvadsať stupňov meteorológ nepredpokladá. "Tak tie teploty normálne klesajú budú dlhšie noci kratšie dni a obyčajne už v polovici októbra toho pekného počasia už veľa nebude. Dá zabrať toto babie leto a treba využiť každý pekný deň," zhrnul Jurčovič.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Počasie_žena_slnko_pekné_dáždnik_dievča_koláž

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy