Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Fabrika na vakcíny za milióny dokončená. Poslúži ako sklad...
Zdielať na

Fabrika na vakcíny za milióny dokončená. Poslúži ako sklad...

Fabrika na výrobu vakcín v Malackách za milióny eur je už dokončená. Tento najskôr utajovaný projekt pandemického pavilónu skončil nakoniec ako skladová hala.

Išlo o provízie

Podľa premiéra Fica išlo pri tomto miliónovom kšefte len o lukratívne provízie. Na nejasné pozadie vakcínovej fabriky v Malackách, ktorú súčasná vláda nakoniec stopla, upozornil pred časom týždenník Trend.  

Stavebná firma, ktorá projekt realizovala, už projekt ukončila. Okolie areálu je pekne upravené, sú vybetónované príjazdové cesty a priestory stráži súkromná bezpečnostná služba.

Skončí ako sklad

Hala, v ktorej sa mali pre nás vyrábať vakcíny je tak hotová. Po zemných prácach ani stopy, osvetlenie, cesty. Chodníky aj parkovacie státia sú hotové. Napriek tomu, kolaudačné rozhodnutie Štátne hmotné rezervy na svoj nový pavilón, nemajú.

"Pokiaľ nájdeme prevádzkovateľa, ja by som bol rád, aby akýkoľvek pandemický pavilón na Slovensku bol," uviedol v júni Kajetán Kičura, predseda Správy štátnych hmotných rezerv SR. Štát však napokon rozhodol, že vakcíny sa v Malackách vyrábať nebudú. Prvotne fabrika na výrobu vakcín však skončí ako sklad. Presne pre tento účel bolo pôvodne aj vydané stavebné rozhodnutie.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy