Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Vládni ochrankári riskujú, len aby dobre vyzerali...
Zdielať na

Vládni ochrankári riskujú, len aby dobre vyzerali...

Naša kolegyňa sa rozhodla zistiť, či by aj jemná žena mohla robiť bodyguardku prezidentovi republiky. Veď aj Muamar Kaddáfi mal telesné strážkyne. A kolegyňa zistila pozoruhodné veci. Ak by sa vraj niekto pokúsil spáchať atentát, napríklad tak ako v Českej republike, život nášho prezidenta, prípadne členov vlády, by možno visel na kravatách ich strážcov.

Muž, ktorý stráži vstup do úradu vlády, nám ochotne ukázal svoju kravatu. Nebola na gumičke, ani na suchý zips, ako to býva v zahraničí zvykom. Vymenil ju za luxusnú viazanku, ktorá síce vyzerá dobre, avšak okrem estetickej funkcie má ešte jednu - je to dokonalé škrtidlo.

Kravata ako zbraň

Aj statného trénovaného muža tak môže útočník - pokojne aj útla žena na vysokých podpätkoch - dostať rýchlo a ľahko na kolená. Na tento problém nás upozornil muž, ktorý už dlhé roky pracuje ako osobný strážca. Zložiť na zem aj 100-kilového chlapa dokáže každá žena, ktorá váži viac, ako 40 kilogramov.

Šťastím je, že Slovensko ani Česká republika doposiaľ skutočný atentát nezažili. "Preverí ich iba ostrá skúška," hovorí dlhoročný bodyguard a pokračuje: "Oni by si ani nepripustili, že vôbec niekto je schopný zobrať zbraň, prísť k prezidentovi a streliť do neho."

Ženy sú citlivejšie na isté situácie

Muž v maskáčoch a v čiernej vetrovke vlastne nechtiac upozornil za riekou Moravou na to, že Klausova ochranka má obrovské nedostatky. "Ani jednému osobnému strážcovi nenapadlo chytiť prezidenta do klinču a chrániť ho vlastným telom," hovorí telesný strážca. Podľa psychológa by možno prospelo, ak by v ochranke bola aj ženská posila. "Žena je citlivejšia na určité situácie, ktoré nedokáže muž zhodnotiť," vysvetľuje psychológ Karol Kleinmann.

Kaddáfi mal iba osobné strážkyne

Napríklad najsilnejší muž Lýbie Muamar Kaddáfi vložil svoj život do rúk samých krásnych žien. Ženám však chýbajú svaly a testosterón, ktorý mužom pomáha lepšie znášať bolesť. Profesionálny bodyguard dokáže spacifikovať páchateľa aj vtedy, keď má strelné poranenie. Preto ženy v úlohe osobného strážcu majú zväčša tú menej silovo náročnú úlohu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Osobní_strážcovia_Sarkozy

isifa.com - ilustračné foto

Súvisiace články

Najčítanejšie správy