Oblačno
13°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Obrovský požiar. Budova vzbĺkla ako fakľa
Zdielať na

Obrovský požiar. Budova vzbĺkla ako fakľa

Obrovské škody spôsobil rozsiahly požiar v bývalom družstve v Hornej Mičinej pri Banskej Bystrici. Neskoro z piatka na sobotu v noci tam vyhorela hospodárska budova plná sena. Majiteľom sa podarilo zachrániť ovce a ošípané.

Obrovské plamene bolo vidieť už z niekoľkých kilometrov. Hospodárska budova plná uskladneného sena vzbĺkla ako fakľa.

Zachraňovali zvieratá

"Požiar komplikovalo to, že sa v mieste požiaru nachádzali zvieratá, konkrétne ovce a ošípané," uviedol Ján Saktor z HaZZ Banská Bystrica.

Na nohách boli všetci zamestnanci. Ratovali desiatky zvierat, z budovy ich vyviedli doslova v poslednej chvíli. Podarilo sa zachrániť aj zabudnutého psíka, ktorý sa pred ohňom ukryl v búde.

Strecha ľahla popolom

Budova bola podľa majiteľa plná sena. Okrem toho na 50 metrovej budove zhorela do tla celá strecha. Hasiči sa snažili zabrániť tomu, aby sa oheň nedostal aj na okolité budovy. Na mieste zasahovali 4 cisterny.

Pod strechou horiacej budovy boli uskladnené obrovské zásoby sena, ktoré mali statku vystačiť na celú zimu. Prišli o všetko.

Úradoval podpaľač?

V budove nebola zavedená elektrina, požiar tak zrejme nebol náhodný. Úmyselné založenie nevylúčili, môže vraj ísť aj o závisť. "Tam elektrina nie je, tak neviem," skonštatoval majiteľ. Škodu odhadol na asi 50 tisíc eur.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články