Polojasno
14°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Bez detí neodídem III. Vo štvrtok na PLUSke!
Zdielať na

Bez detí neodídem III. Vo štvrtok na PLUSke!

Do problematiky pochybných adopcií v Británii sa zapája stále viac a viac ľudí. Ivana Boórová aj Čonkovci zaznamenali pred britským súdom prvé úspechy a podivné adopcie sa stali celospoločenskou témou. Aj preto sa televízia JOJ rozhodla, že tejto téme ešte venuje priestor.

Televízia JOJ neprestáva s touto problematikou bojovať a už vo štvrtok 27. septembra odvysiela už tretiu živú diskusiu na túto tému. Čo sa podarilo a čo sa bude diať ďalej sa dozviete vo štvrtok o 22:15 na PLUSke.

Čonkovci sa vrátia na Slovensko

Veľkým úspechom pred britským súdom sa skončil prípad Čonkovcom. Tým zobrala anglická sociálka päť detí. No sudca rozhodol, že deti sa aj s rodičmi vrátia na Slovensko. 5 detí manželského páru z Humenného je momentálne v rukách sociálky a slovenský sudca ďalej rozhodne o tom, čo s nimi bude ďalej. Podľa našich informácií by deti mala dostať do opatery matka.

Ivana Boórová na začiatku

Ako prvá zaznamenala úspech Slovenska Ivana Boórová, ktorej britský Social service zobral Martinka (4) a Samka (2) pred dvomi rokmi. Stretávať sa s nimi mohla len v presne vymedzených hodinách a dňoch. Jej prípad sa dostal až na Kráľovský súd. Tam uspela a sudca obnovil jej konanie. Neznamená to, že jej ich vrátia ale stále je tu tá šanca.

Hostia v diskusii

Štvrtkovej diskusie, ktorá sa začína o 22:15, sa zúčastnia nasledovní hostia:

Eleonóra Studencová - babka Martinka a Samka
JUDr. Marica Pirošíková - splnomocnenkyňa SR pri EĽSP
Lucia Nicholsonová - poslankyňa NR SR
JUDr. Andrea Cisárová - riaditeľka CIPC
Jozef Burian - štátny tajomník MPSVaR SR

Všetko o pochybných adopciách detí si môžete prečítať TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy