Skoro jasno
22°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Leto ešte príde. Po víkende a na tri dni...
Zdielať na

Leto ešte príde. Po víkende a na tri dni...

Štvrtkové ochladenie bolo cítiť ako sa hovorí až pri kostiach. Len na tri dni klesli teploty pod 20 stupňov Celzia a už mnohí opäť túžime po lete. Alebo aspoň po príjemných 25-tich stupňoch s miernym vetríkom. Kedy príde babie leto?

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Tak chladno tu nebolo 60 rokov

"Prekvapilo toto extrémne počasie, pretože v Bratislave sme mali vo štvrtok taký studený deň, aký tu nebol 13. septembra najmenej 60 rokov," tvrdí meteorológ Peter Jurčovič. A zamračené no troška teplejšie by malo byť aj celý víkend. Teploty na juhu okolo 24-25 stupňov, sever len 15-18. Vyčasiť sa má až na začiatku týždňa a možno práve tieto dni budú posledné teplé v tomto roku.

"Pondelok, utorok streda, by malo byť 26-28 stupňov. Takže toto je naozaj len prechodné," dodáva Jurčovič.  Prechodné chladné počasie sa ale vráti, nuž a prognóza o babiom lete až taká príjemná nie je.

Polovica mesiaca daždivá

"To znamená, že tak, ako sme zvyknutí alebo čakáme, že babie leto bude krásne a trvať také 2-3 týždne, obavám sa, že to tak asi nebude. Vychádza to tak, že z tých 31 dní by malo byť asi 15 s dažďom. Takže zase dosť striedavé počasie ale, nič nezvyčajné, lebo aj také býva babie leto," hovorí meteorológ.

Všetko sa ale pri dnešných extrémoch v počasí môže zmeniť. Predsa na zvyšných 15 dní v októbri meteorológ predpokladá aj 25 stupňové teploty.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy