Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Leto sa skončilo! Ochladí sa a to dosť výrazne...
Zdielať na

Leto sa skončilo! Ochladí sa a to dosť výrazne...

Prudká zmena počasia oproti utorňajším rekordným 32 °C nás čaká už v stredu poobede. Studený front sa k nám blíži z Českej republiky a najprv zasiahne západné Slovensko.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Ochladí sa až o 15 °C

Ochladenie sa na Záhorí a v Bratislave najskôr prejaví silným vetrom, prehánkami a možno aj búrkou. Už zajtra očakávajú meteorológovia teplotu iba 15 stupňov. Vyčasiť by sa malo už v piatok, no s 30-tkami meteorológovia nepočítajú. Cez víkend by mala byť teplota okolo 20 stupňov.

Na východné Slovensko dorazí toto ochladenie až vo štvrtok a pretrvávať môže aj v piatok. Od budúceho týždňa by nám malo byť opäť teplejšie. Na stupne sa predpovedá 23-25.

Pripravte sa na dážď aj vietor

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) varuje pred dažďom a vetrom na západe krajiny a tiež v časti stredného Slovenska. Výstrahy prvého stupňa vydal na stredu, ako aj na štvrtok 13. septembra. Výstraha pred dažďom platí v stredu od 20:00 do štvrtka do 18:00. SHMÚ miestami očakáva výskyt dažďa s úhrnom zrážok 25 až 35 milimetrov. Tento úhrn zrážok predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity, avšak predpokladaný úhrn a intenzita zrážok sú v danej ročnej dobe a oblasti bežné, aj keď môžu spôsobiť škody menšieho rozsahu.

Výstraha prvého stupňa pred vetrom platí taktiež oddnes od 20:00 do štvrtka 13. septembra do 20:00. Slovenský hydrometeorologický ústav miestami očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne krátkodobo v nárazoch rýchlosť 17 až 23 metrov za sekundu. Táto rýchlosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity, avšak v danej ročnej dobe a oblasti je bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu. Fúkať bude v Bratislavskom a Banskobystrickom kraji, pršať v Žilinskom kraji a v Trenčianskom, Trnavskom a Nitrianskom kraji bude dážď spojený s vetrom.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy