Jasno
15°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Polícia strážila slovenské osady. Môže za to Harman!
Zdielať na

Polícia strážila slovenské osady. Môže za to Harman!

Uplynuli presne dva roky od vyčíňania šialeného strelca v Devínskej Novej Vsi. Celé Slovensko odvtedy pozná meno 48-ročného Ľubomíra Harmana, pri ktorého útoku zomrelo sedem ľudí. Harmana zastrelili kukláči. Hoci je tento prípad dávno uzavretý, políciu zamestnávala aj vo štvrtok.

Anonym sa vyhrážal

Ľubomír Harman sa najprv vrútil do jedného z bytov, kde samopalom postrieľal svoje prvé obete, vrátane 12-ročného chlapca. Potom bez milosti strieľal na ulici. Aj keď pre Harmanovu smrť zastavili vyšetrovanie prípadu ešte pred rokom, masový vrah políciu zamestnával aj včera. Pre anonymnú vyhrážku museli strážiť osady.

"Vzhľadom na to, že tiesňová linka prijala výhražný telefonát, ktorý smeroval voči neprispôsobivým občanom, polícia na druhý deň zvýšila výkon služby," potvrdil policajný prezident Tibor Gašpar.

Anonym sa podľa našich informácií vyhrážal na dvoch miestach. V okolí Senice a Senca. Pozor však dávali na všetkých. Na Luníku IX. sa tamojší ľudia cítili aj napriek týmto hrozbám bezpečne.

K nepokojom nedošlo

Známa osada v Zlatých Klasoch je podľa našich informácií jednou z tých, voči ktorej anonym mieril svoje vyhrážky. Ani tu policajtov na ulici vidieť priamo nebolo. Domorodci nám však potvrdili ich prítomnosť.

Napriek zvýšenej službe, podľa domácich obecných policajtov žiadne problémy nezaznamenali. Netrvalo dlho a policajti mali v rukách muža, ktorý chcel šialeného Harmana napodobniť. Vraj ho nahnevali jeho susedia a k telefonátu ho len posmelila televízna upútavka na dokument o tragédii.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy