Zatiahnuté
18°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Dva mesiace po. Polícia o motíve strelca z Hurbanova mlčí
Zdielať na

Dva mesiace po. Polícia o motíve strelca z Hurbanova mlčí

Od brutálnej tragédie v Hurbanove, kde mestský policajt Milan Juházs bez milosti popravil troch ľudí a ďalších dvoch postrelil už prešli presne dva mesiace. Motív jeho besnenia ale polícia stále zarážajúco tají.

Motív tak pozná len sám páchateľ a úzky okruh vyšetrovateľov a znalcov. Polícia argumentuje tým, že znalci z oblasti psychológie a psychiatrie stále nevyhodnotili svoju prácu. Vyšetrovanie duševného stavu obvineného Juházsa pritom ukončili už pred troma týždňami. 

Konal v nepríčetnosti alebo vedome?

V tomto prípade sú znalecké posudky alfou a omegou prípadu. Odhaliť majú napríklad to, či mestský policajt konal v nepríčetnosti alebo vedome. To môže ovplyvniť nielen motív ale aj samotný trest. Podľa našich informácií dôvodom boli dlhodobé nezhody medzi obeťami a strelcom podobne ako u Ľubomíra Harmana, ktorý vyčíňal v Devínskej Novej Vsi.

Strieľal na všetko, čo sa pohlo

Mestský policajt Milan Juházs ešte 16. júna strieľal na všetko čo sa pohlo. Bilancia je 3 obete a dvaja postrelení, jeden z toho vážne. Následne chcel zastreliť aj seba. Policajným vyjednávačom sa ho však podarilo presvedčiť, aby tak neurobil. Momentálne je vo väzbe.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy