Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Sociálny systém v Británii. Pre Fica inšpiratívny
Zdielať na

Sociálny systém v Británii. Pre Fica inšpiratívny

Premiér Robert Fico poriadne prekvapil. Už dva týždne sa jojkárske spravodajstvo venuje spornému odoberaniu detí rodičom vo Veľkej Británii. Tamojší prísny sociálny systém pritom nepostihuje len Rómov a nerozlišuje domácich či cudzích občanov. Keď sme sa na to Fica pýtali, dostali sme neočakávanú odpoveď.

Môže to byť inšpiratívne

"Čo sa deje vo Veľkej Británii môže byť do určitej miery aj inšpiratívne," odpovedal na otázku o postoji k pocyhbným adopciám v Británii premiér Robert Fico. V čom by inšpirácia mala spočívať, premiér podrobne nevysvetlil. "Možno ukázať generácii detí, že môže mať podstatne iný spôsob života ako ten, ktorý ponúkajú rodičia," dodal Fico.

"Ak ktokoľvek chce brať inšpiráciu zo sociálneho systému v Anglicku, tak musí najprv urobiť všetko preto, aby životná úroveň bola porovnateľná s Veľkou Britániou," uviedol poslanec NR SR za OĽaNO Peter Pollák.

Prísnejšie pravidlá v našom systéme

Aj ministerstvo práce však naznačuje, že pripravuje prísnejšie pravidlá v našom sociálnom systéme. "Keďže ide o celospoločenský problém, má ministerstvo aj dnes pripravený návrh zákona o sociálne vylúčených spoločenstvách, ktorý ponúka riešenia," dodal hovorca ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Michal Stuška.

Všetko o pochybných adopciách detí si môžete prečítať TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy