Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Briti spravili z rodičov násilníkov a ani ich nevideli!
Zdielať na

Briti spravili z rodičov násilníkov a ani ich nevideli!

Ďalšie tri deti ostávajú v náhradných rodinách. O prípade pôvodne rozhodoval súd v Nottinghame. Pred budovu súdu prišli ďalších nešťastných rodičov podporiť ľudia s transparentmi. Márne. Nielenže im deti nevrátia, ale z otca bez toho, aby ho kto skúmal, spravili súdni znalci násilníka, ktorý sa k svojim deťom ani priblížiť nemôže.

Súd rýchlo preložili do iného mesta

Špeciálny autobus vyrazil z Nottinghamu do Londýna už o siedmej ráno. 70 ľudí sa rozhodlo ísť podporiť Štefana a Luciu v ich boji o svoje deti. Súdne jednanie bolo preložené, o čom sa rodičia dozvedeli len večer predtým. Sociálne úrady im zobrali tri deti. Najmladší Erik mal pritom len šesť týždňov.

"Nemám obhajcu, nemám prekladateľa, ambasáda mi neberie telefón. Nevidím to dobre," komentoval zronene otec Štefan. "Chcem bojovať, ale neviem," dodala matka Lucia.

Z otca spravili znalci násilníka

Prvé informácie hovorili o tom, že by deti mohli konečne prísť k rodičom späť, no ihneď potom prichádza studená sprcha. Deti ostávajú v náhradnej rodine, navštevovať ich môže jedine matka. "Som rada, že ich uvidím. Aspoň to." Čo je však horšie, súdni znalci bez toho, aby boli s otcom v kontakte a skúmali jeho povahu, vytvorili súdny posudok, podľa ktorého je násilníkom. Deťom by mohol vraj ublížiť a tak sa s nimi nesmie stretnúť.

"Všetci sa na mňa vykašľali, čo je toto za spravodlivosť? Je to strašné. Som násilník... Tohoto som vychoval a nikdy som mu neublížil," povedal na to Štefan. Zastala sa ho aj jeho matka, podľa ktorej je to dobrý človek. "Je to pohŕdanie českej ambasády našimi ľuďmi," dodávajú príbuzní rodiny.

Všetko o pochybných adopciách detí si môžete prečítať TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy