Skoro jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Taktika Britov na slovenských rodičov? 90 minút ako v horore!
Zdielať na

Taktika Britov na slovenských rodičov? 90 minút ako v horore!

Kauza okolo pochybných adopcií a odoberania detí vo Veľkej Británii neutícha. Kým súdy o deťoch nerozhodnú definitívne, rodičia sa s nimi môžu stretávať len podľa harmonogramu v kontaktných centrách. Podarilo sa nám získať autentické fotografie, ktoré ukazujú, ako to vyzerá na kontaktom mieste, kde má biologický rodič 90 minút na to, aby bol so svojím dieťaťom.

Hororové podmienky 

Pokiaľ úradníci stretnutie nezrušia bez oznámenia. Zábery ukazujú to, ako slovenská mamička spočiatku každý deň, teraz už len raz za mesiac vláči vrece s hračkami pre svojich dvoch synov. Do poslednej chvíle deti držia cudzí ľudia. Keď dajú pokyn, dieťa môže ísť k matke.

"Ja som tam bola, deti sa chovali tak, že k tej matke automaticky idú, ľúbia ju a oni tam celých 22 mesiacov písali, že odmietal syn matku," hovorí kolegyňa matky.

Stretnutia pod kontrolou

Po celý čas totiž stretnutie sledujú a monitorujú úradníci, ktorí majú kontrolovať, o čom sa deti s matkou bavia. Píšu z toho reporty. Svedkovia hovoria o hororových podmienkach.

"Keď potrebuje dieťa prebaliť, tak na to, že je to detské centrum, sa tam nenachádza jediný prebaľovací pult. Takže, keď ho prebalí na zemi, tak oni napíšu do hodnotenia, že ho týra, lebo ho prebaľuje na zemi. Keď ho neprebalí, tak zase napíšu do hodnotenia, že ho neprebalila," hovorí svedkyňa správania sa sociálnej služby. Táto rodina hovorí o nátlaku. Podľa nich sa diali veci tak, aby sa matka takpovediac zosypala a psychická labilita sa stala kľúčom k adopcii.

Všetko o pochybných adopciách detí si môžete prečítať TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy