Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Spod Kriváňa ukradli pamätník, pomôžte ho nájsť...
Zdielať na

Spod Kriváňa ukradli pamätník, pomôžte ho nájsť...

Priamo spod Kriváňa niekto ukradol bronzovú tabuľu. Pamätník venovaný padlým partizánom postavili hneď vedľa cesty. Podľa tamojších obyvateľov ide o barbarský čin, za ktorý by si páchateľ zaslúžil stredoveký trest.

Zmizol pamätník pre partizánov

Po bronzovej, pamätnej tabuli, zastalo pod Kriváňom len prázdne miesto. Aby ju zlodeji ukradli, museli sa poriadne narobiť. "Bola to 4-centimetrová platňa z bronzu, ktorá tu bola niekoľko desaťročí," tvrdí lesník Jozef Trnka.

Venovaná bola partizánom, ktorí padli počas Slovenského národného povstania v tejto lokalite. Keď pán Jozef uvidel túto spúšť, nedokázal prejsť okolo bez povšimnutia.

S rovnakým pobúrením vníma túto krádež spojenú s vandalizmom aj dlhoročný obyvateľ Tatier. Dá sa povedať, že má partizánsky pamätník takmer vo svojej záhrade.

"Keď poviem, že som bol zhnusený, tak to je slabé slovo. Tatranský partizánsky oddiel Vysoké Tatry má úžasné meno, boli to skutočne vlastenci…,"
povedal na margo lúpeže vysokotatranský pamätník Ľubo Rybanský.

Ukradnúť ho chceli už vlani

Pamätnú tabuľu sa niekto pokúsil ukradnúť už aj minulý rok."Vlani to bolo odbrúsené, ale nechané tak, asi im došla elektrika, ale teraz sa im to už podarilo na sto percent," doplnil Trnka.

Zlodeji sa s najväčšou pravdepodobnosťou pokúsia odovzdať bronzovú tabuľu v zberných surovinách. Pán Jozef aj pán Ľubo však svorne dúfajú, že sa nájde poctivý človek, ktorý ju pomôže vrátiť na jej pôvodné miesto.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ/ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy