Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Namáhavá krádež. Zlodeji ukradli časť brány cintorína
Zdielať na

Namáhavá krádež. Zlodeji ukradli časť brány cintorína

Dnes už zlodeji ukradnú takmer všetko, za čo dostanú peniaze. Dlhoprstí ukradli v noci časť kovovej brány zo žilinského mestského cintorína, ktorú chceli predať v neďalekých zberných surovinách.

Jeden dielec má 240 kíl

"Videl som niekoho v kapucni tlačiť káru plnú materiálu," tvrdí svedok lupu Ján. Na druhý deň si opäť všimol plne naloženú káru, ktorú tlačili dvaja mladíci. Smerovali do zberných surovín. Neváhal a okamžite zavolal políciu.

"Na tej káre som rozpoznal, že sú to konzoly z cintorína, lebo také tu v okolí nie sú," dodáva. "Jeden ten dielec má asi 240 kíl a oni majú ešte tú drzosť si to narezať a potom to zvážať," hovorí René Francl zo správy cintorína. Zlodeji sa tak pri krádeži museli zrejme aj poriadne natrápiť. K oploteniu si  navyše vyšľapali poriadny kus cez rozbahnený terén a vysokú trávu.

Veľkú plochu ťažko ustrážiť

"Mohli sa natrápiť ale niekde na stavbe a nie likvidovať majetok nás všetkých," hovorí Ján. "Je toto veľká plocha, chodia zozadu a nedá sa to ustrážiť," tvrdí Francl. Oplotenie je mestským majetkom policajti už ukradnuté rozpílené diely zaistili, no zatiaľ ale nikoho neobvinili.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ilustrak cirkev

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy