Jasno
16°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Hurbanovo 6 dní po. Trojhrob na cintoríne a špeciálny režim
Zdielať na

Hurbanovo 6 dní po. Trojhrob na cintoríne a špeciálny režim

Policajti aj po týždni hliadkujú pri dome zastrelených mužov v Hurbanove ako aj pri dome rodiny strieľajúceho mestského policajta. Mesto prijalo v súvislosti s tragédiou viaceré opatrenia. Hoci dátum pohrebu obetí doteraz nie je známy, v piatok na miestnom cintoríne sa kopal trojhrob...

Kultúrne podujatia zrušené, čin odsúdený

Zrušenie všetkých plánovaných kultúrnych podujatí až do 1. júla - to je jedno z rozhodnutí mestského zastupiteľstva v Hurbanove, prijaté po sobotňajšej tragédii. Poslanci zároveň prijali uznesenie, ktorým čin 51-ročného mestského policajta odsúdili.

V osudný deň totiž mal len zájsť pomôcť susedovi a manželka mu ešte volala, aby nezabudol kúpiť chlieb. Prečo sa však vybral zo Svätého Petra do Hurbanova strieľať a o život pripraviť troch ľudí a zraniť dvoch, doposiaľ nevedno.

Cintorín boli obhliadnuť aj kukláči

Termín pohrebu obetí streľby nie je známy. V piatok však na miestnom cintoríne pomocou rýpadla kopali zamestnanci mestskej pohrebnej služby trojhrob. "Na šiestu sme išli do roboty a doteraz sme robili. Boli tu kukláči a polícia, obzreli tu terén," komentuje jeden zo zamestnancov.

Kto zaplatí pohreb? Zrejme mesto...

Zatiaľ je otázne, kto zaplatí pohreb. Pozostalí hovoria, že nemajú naň peniaze, jeho financovaním sa zatiaľ nezaoberalo ani mestské zastupiteľstvo. Vyloženie hrobovej jamy betónovými panelmi by stálo 2500 eur.

Sociálne odkázaným rodinám, ktoré nemajú peniaze na pochovanie, mesto finančne vypomáha pri skromnom pohrebe. Miestnym sa to však nepáči. "Každý večer tam majú smútok, čo už vydali za alkohol peniaze, a na pohreb nemajú... Tak ďakujem pekne," komentujú...

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy