Zatiahnuté
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Dedinčan vylákal Júliusa (56) na cintorín a znásilnil!
Zdielať na

Dedinčan vylákal Júliusa (56) na cintorín a znásilnil!

Policajti z Lučenca prešetrujú otrasný prípad z malej dedinky Málinec. Trestné oznámenie podala žena, ktorá sa stará o dvoch mentálne postihnutých bratov. Jedného z nich – 56-ročného Júliusa mal znásilniť opitý muž z tej istej obce.

Muž mal vylákať postihnutého Júliusa na miestny cintorín s tým, že navštívia hrob jeho rodičov. Namiesto toho však mal zatiahnuť za dom smútku, kde ho mal znásilniť. Mladšieho z bratov potom našla na dvore ich opatrovateľka, ktorá sa o nich denne starí niekoľko hodín. Bol špinavý a rozrušený. "Hovorím mu, Julko prečo si taký špinavý? Mal celé rifle od trávy, tuto mu tráva trčala," hovorí opatrovateľka Eva. 

Nevládal sa brániť

Muž, ktorý je mentálne na úrovni asi 6-ročného dieťaťa jej potom všetko do detailov porozprával. Starší muž sa žiaľ týmto ohavnostiam nevládal brániť. "Tam ho hodil do nejakej veľkej trávy, no a tam ho znásilnil. Riadne mi všetko povedal, ako sa to stalo. Ako mu nohavice dal dole, že nevedel dýchať, ako ho rukami bil," tvrdí opatrovateľka.

Muž, ktorý sa mal stať obeťou znásilnenia leží v lučeneckej nemocnici, kde mu operovali slepé črevo. "Dolu dal nohavice a na mňa si ľahol...," hovorí pán Július. Ten si pravdepodobne ani neuvedomuje neľudskosť a protizákonnosť konania tohto muža, no jeho opatrovateľka všetko ohlásila na polícii.

Muža zatiaľ neobvinili

Hoci Július uviedol meno páchateľa, zatiaľ ho neobvinili a policajti preverujú aj dôveryhodnosť výpovede postihnutého muža. "Prijali sme trestné oznámenie a vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin sexuálneho násilia. V súčastnosti prebieha znalecké dokazovanie a expertízne skúmanie," uviedla hovorkyňa banskobystrických policajtov Mária Faltániová. 

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy