Skoro jasno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Pokazená prevodovka? Problém nemusí byť vždy v žene
Zdielať na

Pokazená prevodovka? Problém nemusí byť vždy v žene

Istá žena prišla do autoservisu s kurióznym problémom. Nedokázala totiž vo svojom vozidle zaradiť rýchlosti. A hoci si mechanici o jej probléme spočiatku možno mysleli svoje, prekvapení boli napokon všetci.

V prevodovke našli kosť

Predstavte si, že idete po diaľnici, predbiehate a zrazu vám službu vypovie rýchlostná páka. Presne toto sa stalo pani Svetlane. Auto teda odviezla do servisu. Predpokladala, že sa jej pokazila prevodovka. Tu zistili, že za poruchu je zodpovedné zviera, kuna. Presnejšie povedané - časť jej večere.  

"V servise prišli na to, že príčinou toho, že sa nedá preradiť je, kosť v predovodvke," tvrdí pani Svetlana. Podĺa poľovníka Petra Vrableca ju totiž nedokázala prehrýzť.

Kuny obľubujú teplo

Zvyšok jedla odhodila tak nešťastne, že kosť zablokovala tiahla na prevodovke. Návštevy týchto zvierat v motoroch áut sú veľmi časté. "Hlavne po nociach vyhľadáva teplo motorových áut," priznáva ďalej Vrbalec.

Kuny sú mimoriadne zvedavé tvory a radi ochutnávajú aj motorové príslušenstvo. "Kuna dokáže prehrýzť tenké kábliky," vysvetľuje ďalej poľovník. Bojovať sa proti nim dá špeciálnymi rušičkami alebo sprejmi. Prefíkané jedince si však po čase zvyknú na všetko.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy