Skoro jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Parlamentný maratón pokračuje. Aj bitka o druhý pilier...
Zdielať na

Parlamentný maratón pokračuje. Aj bitka o druhý pilier...

Bitka o druhý pilier pokračuje. Opozícia hľadá každú možnosť, ako zabrániť plánovaným zmenám. Najnovšie tvrdí, že podľa rokovacieho poriadku nemôže byť bod programu zaradený počas už prebiehajúcej schôdze - iba ak to navrhnú tri poslanecké kluby. Toto však navrhol len jeden - smerácky. Nekonečné debaty tak budú pokračovať aj zajtra.

Fico je klamár

Opozícia najnovšie označuje Fica za klamára. Ľudovít Kaník dokonca za iluzionistu. Ešte pred voľbami sa totiž vyjadril, že výšku odvodov meniť nebude. Prinútil ho k tomu však podľa štátneho tajomníka rezortu práce Jozefa Buriana "Katastrofálny stav verejných financií." Opozícia sa ale snaží všetko takpovediac zdržať.

Opozícia sa ale snaží všetko takpovediac zdržať. Hlasovať o skrátenom legislatívnom konaní sa malo už doobeda. Požiadala ale ústavnoprávny výbor, aby ho odobril a tak sa hlasovať malo poobede. Paška však schôdzu ukončil a nová sa začne zajtra. Čiernu vlajku, ktorú, majú pripravení opozičníci tak ešte stále v parlamente nevztýčili.

Zástava na dôchodcovské spoločnosti

"Mali by ste ísť vesiť čiernu zástavu na dôchodcovské spoločnosti. Tam je ten správny hrob," tvrdí Robert Fico. Do vlasov si ale opäť skočili aj bývalý so súčasným predsedom národnej rady. Sulíkovi prekážalo, že Paška nenechal dohovoriť jedného z opozičných poslancov. Tomu však vypršal čas, ktorý mal k dispozícii.

Opozícia sa stále snaží finálne hlasovanie o druhom pilieri oddialiť. Do diskusie sa hlásia ďalší a ďalší poslanci. Ak to takto pôjde ďalej, zníženie odvodov do druhého piliera odklepnú niekedy na budúci týždeň.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Parlament_Národná rada_Slovensko_poslanci_ilustračná

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy