Oblačno
17°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Počasie nevyšlo. Potrestajte meteorológov!
Zdielať na

Počasie nevyšlo. Potrestajte meteorológov!

Stalo sa vám, že ste večer pozerali predpoveď počasia, na druhý deň ste sa podľa toho obliekli a nakoniec bola realita úplne iná? Možno vás napadlo, že by ste za chybné predpovede meteorológov najradšej pokutovali. Aký trest by ste im dali vy?

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Nesprávne oblečenie do nesprávneho dňa

Odpovede na otázku, ako by vyzerali tresty za nesprávne predpovede, boli viac ako rôzne. Ľudia by meteorológov potrestali napríklad tým, že by ich obliekli do takého počasia, na ktoré nie sú pripravení, respektíve do takého, aké hlásili. Výnimkou neboli ani návrhy telesných trestov.

Väčšina z nás sa však zhodne na tom, že pokiaľ znie predpoveď v zmysle "jasno, polooblačno a občasný dážď", nemôže dostať nikto žiadnu pokutu, lebo vlastne trafil všetko. Slová jedného z našich najznámejších meteorológov však na svoju obranu hovorí, že "žiadny meteorológ nie je prorok a teda nedokáže predpovedať počasie na 100%".

Za zlú predpoveď prídeš o hlavu!

V minulosti za nesprávne predpovede počasia stínali hlavy. Dokonca ani nositelia nobelovej ceny nevedeli povedať, či jedného dňa bude možné presne predpovedať počasie. Vždy sa totiž môže stať, že sa stane v atmosfére niečo náhodné, čo ani počítače nezaznamenajú a potom sa všetci čudujeme, že sa zmenilo počasie.

Nevedomosť neospravedlňuje

V zahraničí sa rozhodli chybné predpovede počasia pokutovať. A to konkrétne v jednom holandskom letovisku, kde meteorológovia ohlásili na celý týždeň oblačno, dažde a búrky. Lenže realita bola úplne iná - teplo a slnečno. Obchodníci tak prišli o zisk, keďže turisti sa nehrnuli nakupovať. Za všetko teraz vinia meteorológov.

Ak by podobné tresty prišli skutočne do praxe, meteorológom na Slovensku by bolo poriadne horúco. Na nepresnosti sme totiž zvyknutí. Dôvodom je veľká členitosť krajiny - presne predpovedať počasie u nás teda nie je možné ani za pomoci špičkovej techniky. Najlepšie je správať sa operatívne, pozrieť sa ráno z okna a podľa toho sa zariadiť...

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Pekná žena_počasie_slniečko_pekná tvár_vietor_vlasy

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy